• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve se promijenilo! Ovako izgleda NOVAKOV ŽRIJEB: Ispali favoriti, polufinale može da bude NAJLAKŠI meč u Australiji!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte kako sada izgleda dio žrijeba Australijan opena u kome je Novak Đoković. Ispadali su favoriti, tako da mu je "očišćen put" do finala.

 kako izgleda žrijeb za novaka đokovića na australijan openu Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pošto je pobijedio Enca Kuakoa (3:1), međutim ono što nas je sve zabrinulo je povreda zbog koje Nole igrao na svom maksimumu. U trećoj rundi čeka ga duel sa vrlo dobrim Grigorom Dimitrovim, a cijela Srbija se nada da će idući dan iskoristiti da odmori tijelo jer je zvučao vrlo zabrinuto poslije današnjeg meča: "Iskreno, uopšte nije dobro. Idemo polako, meč po meč, prošli meč je bilo dobro, a sad... Sada je sve na Bogu i na mom fizioterapeutu i timu, nadam se da ću se oporaviti za sljedeći meč".

Nimalo ohrabrujuće riječi, čak iako znamo da se Đokoviću "sve otvorilo" i da njegov dio kostura ne izgleda ni blizu prognozama koje su svi davali kada je održan žrijeb. Redom su ispadali favoriti i Đoković je jedan od rijetkih predstavnika najboljih deset na svijetu koji za sada nije razočarao.

Prvi teniser svijeta Karlos Alkaraz odustao je uoči turnira zbog povrede, a u posljednja 24 sata gledali smo kako ispadaju još i Rafael Nadal, Kasper Rud, Aleksander Zverev i Tejlor Fric, ali tu nije kraj i zato je Noletu olakšan put, ako bude zdrav.

Primjera radi, ako pobijedi Grigora Dimitrova, u četvrtoj rundi ga neće čekati Pablo Karenjo Busta, kako su svi očekivali, pošto je danas neočekivano eliminisan protiv malo poznatog Bonzija iz Francuske (3:2). Pod pretpostavkom da to bude kraj puta za Bonzija, najvjerovatniji rival Đokovića u osmini finala bi u tom slučaju bio Aleks de Minor, domaći teniser sa kojim se začuđujuće nikada do sada nije sastao, a obojica su u vrhu.

U četvrtfinalu je kao potencijalno iznenađenje za Đokovića "bio viđen" Nik Kirjos, koji se povukao uoči turnira, tako da trenutno najbolje šanse da "ukrste rekete" sa srpskim asom imaju Holger Rune iz Danske i Andrej Rubljov iz Rusije. Osvajač mastersa u Parizu je za sada ostavio malo bolji utisak.

Što se tiče polufinala, tu se sve promijenilo u međuvremenu, tako da Đoković neće igrati ni protiv Ruda, ni protiv Frica, a ni protiv Zvereva. Zapravo, ispostavlja se da bi polufinale moglo da bude daleko lakše za njega od četvrtfinala, pošto se tu kostur ozbiljno "prorijedio" i teško je predvidjeti ko bi mogao da ga "izazove". Po onome što trenutno imamo u žrijebu, za to mjesto konkurišu sljedeći igrači: Popirin, Šelton, Volf, Mou, Pol, Bruksbi, Marej, Kokinakis i Bautista Ahut.

Ne pamti se kada je Đoković imao takvu konkurenciju u projektovanom žrijebu polufinala, tako da je samo važno da bude potpuno zdrav i stiže daleko. A tamo su potencijalni protivnici Medvedev, Cicipas ili Ože-Alijasim! Ako ne bude iznenađenja...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC