• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ILI ĆU NASTAVITI ILI ĆU ODUSTATI... Nova zabrinjavajuća izjava Đokovića: Pio sam lijekove i OTKAZAO trening!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je na konferenciji za medije potvrdio da povreda zadnje lože nije naivna.

 novak đoković o povredi na australijan openu Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pobijedivši Enca Kuakoa (3:1), međutim sve je zabrinuo zbog povrede. Bio je neraspoložen uprkos trijumfu, oborio je glavu i iskreno priznao da je povreda ozbiljnija nego što je mislio, tako da čak ni to što mu je "žrijeb otvoren" nije dovoljno da bi bio potpuni optimista pred nastavak takmičenja na kome juri 22. grend slem titulu.

Na konferenciji za medije je objasnio da je imao "postepeno pogoršavanje povrede" i da je zbog toga morao da popije i lijekove protiv bolova, uz promjenu steznika. Poručio je da je bol bio podnošljiv, osim kod "ekstremnijih lopti", tako da je poslije promene ritma Kuakoa morao da "pusti ruku i bude agresivniji".

"Povreda nije idealna, sada je još lošija situacija, ne treniram danima između mečeva, ali ima prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč", rekao je Đoković koji je potom jasno poručio da je i odustajanje jedna od opcija, ako se naravno ne oporavi:

"Nema previše nekih izbora, dva su: ili nastaviti dalje ili ne. Želim da nastavim dalje i uvijek ću iskoristiti šansu. Dobra stvar je što imaš dan odmora, to je dobro, daje se prilika za oporavak. Da se dovede u bolje stanje".

Đoković se prisjetio da je prethodni Australijan open osvojio sa "pocijepanim mišićem" trbušnog zida, ali da ono što će se desiti u nastavku turnira - ne može da se predvidi kako će se odvijati: "Pokreti su dinamični, ishitreni, obično u takvim situacijama može da prouzrokuje povredu. Neću sutra trenirati, nadam se da ću imati dovoljno dobar osjećaj da se takmičim", zaključio je Đoković na konferenciji poslije meča.

Podsetimo, Đoković će u trećoj rundi igrati protiv Grigora Dimitrova, sa kojim ima skor devet pobjeda i poraz, a pretpostavka je da će ga organizatori opet staviti u noćni termin, odnosno jutarnji u BiH zbog ispadanja velikog broja favorita.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC