• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKAO SVOM IGRAČU DA UMRE, NEMAM POŠTOVANJA ZA NJEGA! Danci napali Vujovića: Takav čovjek nas vrijeđa?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veselin Vujović nazvao Danca "mišem", a ovako mu odgovaraju sa tamošnje nacionalne televizije.

 Danci ljuti na Veselina Vujovića Izvor: MN PRESS

Veliku pažnju izazvao je oštar komentar čuvenog jugoslovenskoga asa Veselina Vujovića na račun danskog rukometaša Matijasa Gidsela. Kritikovao ga je zato što nije htio da pruži ruku Domagoju Duvnjaku, hrvatskom rukometašu koji ga je prethodno snažno udario. To je izuzetno naljutilo nekadašnjeg reprezentativca dvije Jugoslavije i aktuelnog selektora Irana, pa ga je nazvao i "malim mišem" i poručio mu da ne samo da je trebalo da mu pruži ruku, već tu ruku ne bi trebalo da ne pere".

Reagujući na to, javio se bivši danski rukometaš Bent Nigard: "Nikad od Vujovića nisam čuo da se izvinio za nešto što je napravio, tako da on nema šta da komentariše", rekao je on za dansku televiziju, a prenio hrvatski portal Index.

U tom prilogu o Vujoviću je navedeno da je bio selektor Slovenije i da je dobio otkaz nakon što je igraču na tajm-autu rekao da umre. "Poslije toga je drsko kritikovao vođstvo EHF-a, 2008. je dobio suspenziju kao trener Šafhauzena zbog fizičkog napada na sudije, 2006. je bio pod istragom zbog sumnje da je pustio utakmicu, a 2002. je dobio otkaz poslije masovne tuče u Sijudad Realu", navedeno je.

Nigard se posebno osvrnuo na to da je Vujović poručio svom igraču da umre. "To je zastrašujuće, tako da za tog čovjeka nemam ni trunke poštovanja. Njemu se takve stvari stalno događaju kroz karijeru i mislim da on nema pravo nikome da govori ništa o poštovanju. Tužan sam i ljut zbog toga što je rekao, ali najviše u svemu tome pati rukomet", dodao je on

Doduše, Vujović je taj šokantni tajm-aut održao kao trener PPD Zagreba na utakmici SEHA lige protiv Meškova, kada je rekao jednom rukometašu: "Umri bre, jeb** ti život da ti jeb**! Umri da te više ne gledam!" Sa klupe Slovenije otišao je nakon istorijskog plasmana u polufinale i osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu 2017. Tada je navodno nekoliko reprezentativaca reklo da neće igrati na Evropskom prvenstvu ako on ostane selektor, pa je smijenjen krajem novembra 2019, malo više od mjesec dana prije početka tog turnira.

Takođe, jedno vrijeme sjedio je i na klupi banjalučkog Borca m:tel.

(Mondo/Index.hr)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC