• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Srbije za kraj! DA LI ĆE BITI DOVOLJNO ZA OI? Išli u Pariz ili ne, ovi momci su BUDUĆNOST srpskog rukometa!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacila Srbije pobijedila Holandiju na oproštaju od Svjetskog prvenstva u Poljskoj.

 srbija pobijedila holandiju na svjetskom prvenstvu u rukometu Izvor: FoNet/AP, Rafal Oleksiewicz/Copyright @2023 Rafal Oleksiewicz

Pobjeda Srbije za kraj učešća na Svetskom prvenstvu! "Orlovi" su savladali Holandiju 33:29 i trijumfalno, sa šest osvojenih bodova, završili su učešće u glavnoj fazi globalnog turnira, na kojem su nagovijestili da ekipa Tonija Đerone donosi svjetlu budućnost srpskom rukometu.

Nažalost, kako trenutno stoje stvari, "orlovi" će zauzeti 11. mjesto na Svetskom prvenstvu i neće se plasirati u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, jer su u ovom momentu pozicijama broj "devet" i "deset" bliže Hrvatska i Slovenija, koje imaju bolju gol razliku od srpske "A" selekcije".

Srbija je na Svjetskom prvenstvu ostvarila pobjede u mečevima u kojima se to i očekivalo, savladala je Alžir, Katar, Argentinu i Holandiju, a izgubila od favorita - Njemačke i Norveške. U i u porazima, Đeronini momci pokazali su da bi trebalo biti strpljiv i sačekati da ova generacija dostigne svoj zenit, a nadamo se da će u dobrom pravcu nastaviti i od narednih takmičarskih obaveza - u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj narednog januara, u kojima za sada "Orlovi" stoje odlično i dijele vrh tabele sa Norveškom, sa po dvije pobjede.

U pobjedi protiv Holandije najbolji igrač je bio Dejan Milosavljev sa 13 odbrana, a najefikasniji su bili Milosavljević sa devet golova, Pešmalbek sa četiri i Orbović sa tri. Odluka o pobjedniku pala je u završnici, kada su uporni "Orlovi" pokazali koliko su riješeni da se trijumfalno oproste od Svjetskog prvenstva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC