• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se oprostila, ali i uspjela što nije DESET GODINA: Iako još ne mogu sa najboljima, "orlovi" prekinuli ovaj niz!

Autor Dragan Šutvić

Podatak koji hrabri poslije nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

 srbija pobijedila evropsku reprezentaciju na svjetskom prvenstvu nakon 10 godina Izvor: FoNet/AP/Piotr Hawalej

Reprezentacija Srbije pobjedom protiv Holandije završila je učešće na Svjetskom prvenstvu u rukometu, prvom pobjedom protiv neke evropske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu još od 2013, kada su "orlovi" pobijedili Bjelorusiju.

S obzirom da taj trijumf neće biti dovoljan za sigurno mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u proljeće 2024, "orlovi" će se fokusirati narednim izazovima - kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. A do šanse za put u Pariz mogli bi eventualno preko Evropskog prvenstva, narednog januara.

Posloke meča, selektor Srbije Toni Đerona čestitao je svom timu na prikazanom, nakon što su "orlovi" osvojili šest bodova na kraju takmičenja u glavnoj fazi Svjetskog prvenstva.

”Imali smo puno problema sa njihovom brzom kretnjom, imamo krupne igrače koji nisu tako brzi kao oni. U nekim trenucima bilo je jako teško održati njihov tempo. Ipak, želim da čestitam svojim igračima jer na kraju, pokazali su kao i u utakmici protiv Argentine da su ovi rezultati pobjeda kolektiva. Vrijeme među igračima je bilo dobro podijeljeno, Milosavljević i Milosavljev su bili odlični večeras, ali zasluge idu i Cupari za odbranjen penal, Vanji Iliću za ukradenu loptu i svim ostalim igračima koji su svojim trudom omogućili veoma važnu pobjedu bez obzira koliko su vremena proveli na terenu."

Rukometna reprezentacija Srbije biće na terenu sljedeći put u martu, kada će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a rival će joj biti Norveška, sa kojom dijeli prvu poziciju u grupi, jer oba tima imaju po dvije pobjede.

Kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo, srpski tim je pobijedio u mečevima protiv Alžira, Katara, Argentine i Holandije, a izgubio od Njemačke i Norveške. Skalpovi najboljih timova su još nedostižni "orlovima", ali hrabri podatak da nije bilo kikseva nijednom kada je srpski tim bio favorit.

Neka to bude polazna tačka za naredni iskorak reprezentacije!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC