• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su dokumenti kojim RK Borac dokazuje vlasništvo nad poslovnim prostorom u centru Banjaluke (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni klub Borac dostavio je u petak dokumente za koje tvrdi da su neosporni dokazi o vlasništvu nad poslovnim prostorom u Srpskoj ulici broj 4 (Mac Tire Pub).

 Dokumenti kojim RK Borac dokazuje vlasništvo nad poslovnim prostorom u centru Banjaluke Izvor: MONDO

Biznismen Nebojša Torbica s kojim su crveno-plavi u pravnom sporu oko pomentog poslovnog prostora, u saopštenju na dan protesta banjalučkog kluba postavio je nekoliko pitanja koja se odnose na dokumente u vezi sa vlasništvom.

1. Ako je taj prostor zaista u vlasništvu RK Borac, zašto javnosti nije pokazan nijedan validan dokument o vlasništvu ili kupovini prostora ili poklonu?

2. Ako je taj poslovni prostor zaista u vlasništvu RK Borac od 1986. god, kako tvrde Uprava RK Borac, zasto tolike decenije nije uknjižen na RK Borac ? Kako neko može biti vlasnik nekretnine, a da nije upisan u Zemljišno-knjižni uložak ili lzvod iz knjige uloženih ugovora? Gdje su ti dokazi?

RK Borac je na naš upit dostavio "papirologiju" za koju tvrdi da su nesumnjivi dokazi o vlasništvu pomenutog poslovnog prostora.

Banjalučki klub je dostavio najprije dva dokumenta za koja tvrde da su upotrebna i građevinska dozvola iz 1988. godine, te potvrdu iz Zavoda za izgradnju Banjaluka (ZIBL) iz 2016. godine u kojoj se navodi da "ne postoje neplaćena finansijska potraživanja prema RK Borac", a sve u cilju, kako se navodi "uknjižbe pomenutog poslovnog prostora".

Takođe crveno-plavi su dostavili i originalni projekat koji se odnosi na poslovni prostor "Mac Tire Pub", pa smatraju da polažu puno pravo na tih 300 kvadratnih metara.

RK Borac je tokom protesta istakao 10 zahtjeva nadležnim institucijama u vezi ovog slučaja, ali i najavili tužbu za klevetu povodom tvrdnji Nebojše Torbice o prijetnjama, uz spremnost i da se podvrgnu poligrafskom istraživanju.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vrhovni sud

Nebojša, kod nas nećeš tako jeftino proći. Nas je troje, znači tri Volva.

Perum

Ne samo borcevi. Gdje su nestali stanovi koji su bili u vlasnistvu Narodnog Pozorista?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC