• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo su rijetki ovako hvalili Đokovića! Odzvanjaju riječi Stefanosa Cicipasa, mnogima se neće svidjeti mišljenje Grka!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji srpski sportista dobio niz komplimenata od Stefanosa Cicipasa.

 cicipas hvali đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u Australiji osvojio svoju 22. grend slem titulu, a to je izazvalo mnogo pažnje u čitavom svijetu - jedni ga zbog toga proglašavaju za najboljeg ikad, drugi pričaju o njegovoj povredi i raznim drugim stvarima koje skreću pažnju sa tenisa. Među onima koji su bili maksimalno korektni prema Novaku je Stefanos Cicipas, rival iz finala u Melburnu.

Grčki teniser ponovo je u centru pažnje jer je u novoj izjavi istakao kako Novak Đoković još nije dotakao svoj limit! Iako je u Australiji osvojio desetu titulu i mlađim snagama pokazao da će biti težak izazov i u narednim godinama, čini se da Cicipasu nije previše žao što je Novak tu jer od njega može mnogo da nauči.

"Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dječak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Novaka Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit", rekao je grčki teniser koji je dva puta gubio u grend slem finalima od Đokovića.

Osvrnuo se teniser i na ono što je postigao do sada. To nije previše bitno za nastavak njegove karijere jer u tenisu nema minulog rada i na svakom narednom turniru će morati da bude sve bolji kako bi se takmičio protiv igrača iz svetskog vrha. 

"Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobjede su najljepša stvar, donose prelijepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svijetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj. Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina", dodao je Stefanos Cicipas.

I ćini se da će Stefanos morati da postane mašina kako bi savladao Novaka Đokovića. Iako ga mnogi smatraju za najboljeg tenisera u generaciji koja je trebalo da naslijedi "Veliku trojku", Grk je isuviše daleko od najboljeg na svijetu. U dosadašnjem toku karijere stigao je samo do trećeg mjesta na listi, uz devet ATP trofeja i tek dva grend slem finala.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC