• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija najprije šokirala Hrvatsku, a onda su se gošće revanširale: Selektor sa 2005. godištem udario na favorita!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije Uroš Bregar uspio je u prvom meču da iznenadi ekipu Hrvatske, ali u drugom meču su bronzane sa Evropskog prvenstva došle do ubjedljive pobjede.

 Srbija pobijedila pa izgubila od Hrvatske Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije odigrale su dva prijateljska meča sa Hrvatskom i ubilježile su polovičan učinak. U prvom meču je Hrvatska pobijeđena 21:20 (14:13), a u drugom su favorizovane Hrvatice pregazile srpski tim 28:17 (13:8). Izabranice Uroša Bregara su u finišu prvog meča uspjele da prelome utakmicu, a Marija Laništanin je bila ubjedljivo najefikasnija sa osam golova, dok je Tamara Radojević postigla tri. Na drugoj strani Paula Posavec je imala četiri, a Japundža i Baripić po tri gola.

Oba meča su se igrala u Staroj Pazovi u Sportskom centru FSS, a u drugoj utakmici je Uroš Bregar dao šansu mlađoj gardi i tu se vidjela jasna razlika u kvalitetu. Graovac i Risović su se razbranile, a samo je Teodora Veličković sa pet golova bila efikasna u napadu. Sa druge strane Katarina Ježić je takođe postigla pet golova.

Odigrali smo dva potpuno različita meča. Prvi je bio na rezultat i njega smo dobili što nam je bilo veoma važno, dok je danas bilo potrebno odmoriti starije igračice i dati priliku mlađim djevojkama da osjete kako je igrati protiv jedne ozbiljne selekcije kakva je Hrvatska. Sada ostaje na djevojkama da u klubovima posvećeno rade i pripremaju se za kvalifikacije u aprilu”, istakao je Uroš Bregar.

Selektor Hrvatske Nenad Šoštarić je istakao da se zahvaljuje RSS-u na prilici da se odigraju dvije ovakve utakmice, a naglasio je i da je manjak profesionalizma problem u ženskom rukometu na ovim prostorima. 

Zahvalio bih se Rukometnom savezu Srbije na pozivu i ove dvije provjere koje znam da su i njima mnogo značile, iako nisu kao ni mi u najjačem sastavu. Živimo na podneblju gdje su svi selektori, a ne znaju da radimo u okolnostima gdje nam se poslije juniorske selekcije igračice prije opredjeljuju za školovanje nego za sport. Kada igrate protiv ekipa kao što je Francuska koja bira najbolji sastav iz broja od 700 rukometašica koliko ih nema ukupno u Hrvatskoj, jasno je koliko je naša medalja bila čudo. Na ekipama poput Podravke i Lokomotive jeste da nađu načina da zadrže djevojke, dok će talentovanih djevojčica i posvećenih trenera uvijek biti.”

Na ovim mečevima smo vidjeli i četiri juniorske reprezentativke koje su do skora bile kadetkinje, a sada su debitovale za seniorski tim. Milica Ignjatović, Dunja Radević, Ana Petrović i Aleksandra Vasić rođene 2005. godine su dobile priliku da zaigraju za A tim Srbije!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC