• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Hercegovine nema dilemu! Amar Čavčić: Borac m:tel je favorit zbog Evrope, a mi smo već ostvarili veliki uspjeh

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Žrijeb četvrtfinala rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru spojio je Borac m:tel i Hercegovinu iz Nevesinja, koja je u prvoj sezoni Premijer lige BiH pokazala da zna igrati rukomet.

 Kup BiH četvrtfinale RK Hercegovina RK Borac izjava Amar Čavčić Izvor: Facebook/РК Херцеговина Невесиње/RK Hercegovina Nevesinje

Izabranici Amara Čavčića su posebno dobre partije pružali na domaćem terenu u Nevesinju, gdje su pobijeđivali Borac m:tel, Gradačac, Gračanicu i Konjuh, a bodove otkidali i Krivaji odnosno tuzlanskoj Slobodi.

Rijetko ko se iz Nevesinja, poput primjerice ljubuškog Izviđača, kući vraćao sa cijelim plijenom, ali je s druge strane Hercegovac najčešće bilježio poraze u gostima, ako izuzmemo trijumf protiv "fenjeraša" u Kaknju.

Poslije današnjeg žrijeba Kupa BiH u Mostaru, nevesinjski rukometaši su za protivnika izvukli Borac m:tel, kojeg su na startu svoje prve premijerligaške sezone savladali u "Nevesinjki" rezultatom 31:28. Tada su najzaslužniji za pobjedu domaćina bili Vladimir Tomić sa sedam golova i Nemanja Ivanović sa dva pogotka manje.

Uprkos tome, trener Hercegovine Amar Čavčić je u izjavi za MONDO istakao da su crveno-plavi favoriti za prolaz na završni turnir.

"Sam plasman u četvrtfinale Kupa BiH je velik uspjeh za RK Hercegovina i drago nam je da ćemo igrati protiv Borca m:tel dodatne dvije utakmice ove sezone. Sigurno da je Borac favorit u tom dvomeču jer kroz ovo takmičenje Banjalučani žele da obezbijede izlazak na evropsku scenu", rekao je mladi stručnjak iz Vogošće.

Banjalučani će u prvom meču biti domaćini (srijeda, 29. mart) u "Boriku", a revanš je sedam dana kasnije u Nevesinju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC