• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO OVO PREKRŠI ODMAH LETI SA VIMBLDONA! Rusi se vraćaju, ali je uvedeno pravilo na koje svi moraju da paze

Autor Haris Krhalić

Danil Medvedev, Andrej Rubljov i drugi teniseri iz Rusije i Bjelorusije će ove godine učestvovati na Vimbldonu.

 Rusi i Bjelorusi se vracaju na Vimbldona Izvor: Profimedia

Sve je izvjesnije da će Vimbldon ove godine dozvoliti učešće ruskim i bjeloruskim teniserima koji su lane kažnjeni zbog vojne operacije u Ukrajini, nakon čega je možda najviše oštećen Novak Đoković jer je uprkos osvajanju turnira - na kraju ostao bez bodova zbog odluke ATP. S obzirom na to da je Vimbldon u međuvremenu ostao "usamljen" u tome da kažnjava ruske i bjeloruske tenisere, očekuje se da će odluka vrlo brzo biti preinačena i da će Medvedev, Sabalenka, Rubljov i drugi moći neometano da igraju "zeleni grend slem".

"Dejli Mejl" prenosi da su teniseri iz Rusije i Belorusije već obaviješteni o novostima i već im je predočeno da će umjesto toga biti uvedena stroga pravila. Takmičiće se pod neutralnom zastavom, a bez prava žalbe biće izbačeni sa turnira ako na bilo koji način podrže rat u Ukrajini.

To ne bi trebalo da bude otežavajuća okolnost po njih pošto su praktično svi teniseri i teniserke iz Rusije i Bjelorusije osudile rat i zalažu se za mir. Prethodno se spekulisalo da će javno morati da se oglase i osude Vladimira Putina, ali umesto toga "kod" koji bude morao da se poštuje podrazumeva samo da ni na koji način ne podrže rat. Za sada je nejasno kako će se to odnositi na navijače, pošto znamo da je u Australiji bilo incidenata.

Izvor: YouTube/screenshot/Wimbledon

Već poslije uvodnog kola zabranjene su ruske zastave, da bi potom u centru pažnje bio i Srđan Đoković koji se nesmotreno fotografisao sa navijačima koji su kod sebe imali zastavu sa likom Vladimira Putina.

Čeka se zvanično saopštenje Vimbldona u kome će jasno biti definisana pravila i za navijače, dok je dobra vijest i da ovo znači povlačenje kazne ATP. Tako će Novak Đoković ovoga puta igrati i za bodove na Vimbldonu, s tim da je njemu važnije da po osmi put podigne pehar.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC