• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U AMERICI MI JE NAJVAŽNIJI JEDAN TURNIR!" Đoković se oglasio poslije zabrane: "Nadam se da će to da se promijeni!"

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković pričao je o zabrani ulaska u Ameriku koja ga je koštala igranja na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

 novak đoković o nastupima u americi  Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije dobio priliku da brani prvo mjesto, zabrana je ostala na snazi i nije mogao da uđe u Ameriku i da učestvuje na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Srpski teniser uprkos svemu tome tvrdi da "ni za čim ne žali", kao i da ga najviše zanima turnir koji se tamo održava pred kraj sezone - US open.

Uradili su organizatori oba turnira sve što su mogli, apelovali su na američke vlasti, tražili izuzeće, nije ga bilo, tako da je Novak dobio produženi odmor i više vremena da se pripremi za turnire na šljaci.

"Ne žalim ni zbog čega. Naučio sam kroz život da žaljenje za stvarima samo može da te zadrži i da te tjera da živiš u prošlosti, što nikako ne želim. Isto tako ne želim da živim previše u budućnosti, već u sadašnjosti. Naravno da razmišljam o onome što slijedi i želim da kreiram bolju budućnosti. Čestitam Karlosu Alkarazu, zaslužio je da se vrati na prvo mjesto", rekao je Đoković za "CNN".

Ne krije da voli da igra na dva martovska turnira iz serije 1000.

"Šteta je što nisam mogao da igram na ta dva Mastersa, mnogo volim te turnire, imao sam mnogo uspjeha tamo. Ipak, u isto vrijeme moram da priznam da sam znao da postoji šansa da neću dobiti dozvolu i takva je situacija trenutno, nadam se da će da se promijeni za nekoliko mjeseci."

Međutim, za njega je jedan turnir bitniji od svih, kada je u pitanju Amerika, posljednji grend slem sezone.

"Za mene je US open najvažniji turnir u Americi. Želim da igram tamo. Izgubio sam u finalu 2021. godine od Danila Medvedeva i tada sam imao jedan od najboljihi momenata ikada sa publikom u Njujorku. Iako sam izgubio taj meč, dobio sam veliku podršku od ljudi i stvarno želim ponovo da budem tamo. Imao sam sreće da tri puta osvojim taj turnir i da igram u mnogo finala. Radujem se tom turniru i nadam se da ću biti tamo", zaključio je Đoković. Ovako je taj meč izgledao:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC