• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija istražuje "tapkaroše" koji prodaju ulaznice za Srpska open

Autor Haris Krhalić

MUP RS želi da stane u kraj preprodaji ulaznica za Srpska open.

 MUP RS staje u kraj preprodaji ulaznica za Srpska open Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nakon što su sve ulaznice za Srpska open "razgrabljene" u rekordnom vremenu, oni koji su se domogli najtraženijeg komadića papira u Banjaluci trenutno, planiraju na tome i da zarade.

Na popularnim sajtovima za onlajn prodaju mogu se naći karte za ovaj teniski turnir po višestruko višim cijenama od onih po kojima su kupljene. 

O ovom slučaju se na društvenim mrežama sinoć oglasio i gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je najoštrije osudio ovaj način distribucije ulaznica, a sada se u ovu priču uključio i MUP RS.

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir", zaključeno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ovog turnira.

Direktor Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

Sastanak je održan u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira.

Inače, preprodajom ulaznica krši se Zakon o javnom redu i miru, a preprodaja spada u ostale prekršaje javnog reda i mira. Članom 28 ovog zakona definisano je sljedeće:

  • Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.
  • Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

  • (Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC