• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Perić premijerligaške terene zamijeniće onim u Ligi šampiona: Ne treba preskakati stepenice, već ići korak po korak

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi rukometaš Borca m:tel potpisao trogodišnji ugovor sa slovenačkim velikanom Celjem.

 Luka Perić Izvor: Promo/RK Celje Pivovarna Laško

Luka Perić sjajnim partijama posljednjih sezona skrenuo je pažnju brojnih stručnjaka na svoj raskošan talenat. Impresivna izdanja u crveno-plavom dresu donijela su mu i poziv u reprezentaciju BiH, a sada je napravio možda i ključni korak u svojoj karijeri - potpisao je trogodišnji ugovor sa Celjem i od naredne sezone, sasvim je izvjesno, nastupaće u Ligi šampiona.

Četiri godine je talentovani 20-godišnjak bio član prvog tima Borca m:tel, sa sada će premijerligaške terene zamijeniti onim najjačim u Evropi. Kako je u razgovoru za "Srpskainfo" otkrio, bilo je brojnih ponuda iz inostranstva, ali ih je čvrsto odbijao i čekao onu pravu. Sada je čekanju došao kraj.

"Iskreno, mislio sam da ću otići na kraju prošle sezone, ali smo se odlučili da ne žurim. Ne treba preskakati stepenice, već ići korak po korak. Treba proći i dobre i loše strane jer je sve lakše dok ste kod kuće. Imao sam ponuda, odlučili smo da ostanem i došla je ona prava. Celje je ozbiljan klub, uz Zagreb i Nekse najorganizovaniji u regionu. Ovo je početak nove priče, ne znači da sam uspio, već da sam dobio priliku da napravim nešto veliko. Navike moraju da ostanu iste, čak i bolje nego do sada, to je ključ svega", rekao je Perić za Srpskainfo.

Nije krio oduševljenje nakon potpisivanja ugovora s Celjem.

"Prije nekoliko dana, kada sam zvanično potpisao ugovor, obišao sam dvoranu, klub, prostorije… Dvorana je namijenjena samo za rukomet i ekipu Celja. Sve je brendirano i namijenjeno samo za rukometaše. Velika je, lijepa, atmosfera je odlična i siguran sam da će biti užitak igrati. Imao sam priliku prije nekoliko sezona da igram još dok sam bio klinac, ali sada slijedi ono pravo. Želja mi je, prije svega, da prvo u Banjaluci završimo posao kako treba i popravimo utisak na kraju sezone", dodao je Perić.

Snovi mu se polako ostvaruju. Prvo je želio da obuče seniorski dres Borca, pa reprezentacije BiH, a uskoro bi mogao da mu se obistini još jedan - da zaigra u Ligi šampiona.

"Kao mlad igrač maštao sam samo o prvom timu, Liga šampiona i reprezentacija nisu bili ni u mislima. Dobio sma priliku, zgrabio je objeručke, trenirao dobro, slušao. Uslijedila je reprezentacija uz isti obrazac ponašanja, a kao kruna je došla titula prošle godine. Drago mi je što sam bio dio te šampionske ekipe Borca, evo sada završavamo ovo poglavlje i idemo dalje."

U Borcu m:tel je izgradio pobjednički mentalitet, a i sada odlazi u redove kluba koji teži najvišim ciljevima.

"Stalno želim da pobijedim, to je lijepa stvar koju ću nastojati da prenesem posebno što idem u sredinu u kojoj se trofeji podrazumijevaju. Gledao sam utakmice, vidio da ekipa igra rasterećeno, ali sa pobjedničkim mentalitetom. Ponijeću i lijepe uspomene iz matičnog kluba, tu sam naučio prve korake, prošao dobre i loše stvari, stekao drugove i prijatelje. Nadam se da sam spreman za korak više", naglasio je mladi rukometaš.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC