• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva srpska diva jure evropski trofej: Prošle godine Srbi riješili finale, sad hoće opet!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev jure evropski trofej u dresu Fuksea!

 Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić na F4 Lige Evrope Izvor: Profimedia/Andreas Gora/dpa

Prošle godine su dva Srbina Benfici donijela najveći trofej u istoriji kluba kada je Petar Đorđić bio najbolji strijelac rukometne Lige Evrope, a Lazar Kukić ključni igrač i mozak ekipe, a sada opet ovaj trofej jure dva Srbina koji zajedno igrau. 

U pitanju su noseći stubovi reprezentacije Srbije Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić koji su sa Fukseom od 15:30 zakazali polufinale sa francuskim Monpeljeom, prvakom Evrope iz 2018. godine. F4 rukometne Lige Evrope igra se u Flensburgu, a dva Srbina će imati veliku pomoć u vidu Matjasa Gidsela, Danca koji je možda i najbolji rukometaš svijeta u ovom trenutku, a na prethodnom Svjetskom prvenstvu uzeo je titulu MVP-a. 

Ipak, neće biti lako! Monpelje je velikan evropskog rukometa, znaju Francuzi kako se osvaja i Liga šampiona, ali je ogroman problem povreda srednjeg beka iz Argentine Dijega Simonmeta koji je apsolutno ključni igrač ekipe. Ipak ima sa kim da napadne Monpelje titulu pošto su tu svježe oporavljeni Ugo Deska, Valentin Porte i Karl Konan, svi redom reprezentativci Francuske.

Najveće iznenađenje na ovom Fajnal Foru je svakako španski Granoljers koji igra na španski i južnoamerički pogon. Tu su domaći igrači predvođeni lijevim bekom Antoniom Garsijom Robledom koji uskoro slavi 40. rođendan, a tu su i Torijani, Luan i Salinas kao pojačanja iz Južne Amerike kao i Jusuf Faruk iz Nigerije koji izrasta u pravu zvijezdu, Uspio je Granoljers da pokvari žurku Flensburgu u četvrtfinalu, svi su već vidjeli Nemce na F4 koji se održava u njihovoj areni, ali su ih Španci eliminisali u četvrtfinalu. 

Njihov rival će u meču od 18:00 biti Gepingen koji ima sezonu za zaborav u Bundesligi gdje sa Štutgartom dele 14. i 15. mjesto i tu će ostati do kraja sezone. Ipak osvajanje Lige Evrope bi im spasilo sezonu, a mnogi će navijati za ekipu u kojoj pola tima razumije srpski!

Tu su hrvatski golman Martin Šego, lijevi bek iz Hrvatske Josip Šarac, kao i Krešimir Kozina na crti, a njima su se pridružila tri Slovenca i to kreativni srednji bek Jaka Malus, gorostasni pivot Blaž Blagotinšek i Vid Poteko koji je takođe kružni napadač. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC