• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA HOĆE DA IZBACI JOŠ JEDAN KLUB IZ EVROPE: Priznali da su namještali mečeve i plaćali rivalima da izgube

Osasuna je priznala da je učestvovala u nelegalnim radnjama, ali ističe da je za to kriva bivša uprava, a ne sam klub.

 UEFA razmatra da izbaci Osasunu iu evropskih takmičenja Izvor: Profimedia

UEFA razmatra da izbaci jedan klub iz Evrope naredne sezone, a u pitanju je Osasuna! Klub iz Pamplone je sedmim mjestom Primere izborio mjesto u Ligi konferencija, ali bi mogao da ga izgubi. Osasuna je imala odličnu sezonu, igrali su i Kup kralja, a nakon što su navijači proslavili ulazak u Evropu poslije 16 godina sada bi klub mogao da ostane bez tog istorijskog uspjeha. 

Razlog za to je što je prethodna uprava kluba osuđena za namještanje utakmica u prvenstvu Španije 2014. godine. Sada UEFA analizira presudu Vrhovnog suda Španije i razmatra da li će kazniti Osasunu. U slučaju da ovaj klub ne bude mogao u Evropu, komšijski Atletik Bilbao će dobiti mjesto u Ligi konferencija. 

"Klub je u srijedu popodne saznao da UEFA provodi disciplinsku istragu vezanu uz naše učestvovanje u Ligi konferencija. Istraga je motivisana presudom Vrhovnog suda oko događaja od prije jedne decenije, iz sezone 2013/2014., ali koja isključuje klub od kaznene odgovornosti za ta djela", navodi se u saopštenju Osasune.

Vrhovni sud je ove godine osudio upravu koja je ovaj klub vodila od 2012. do 2014. godine za korupciju i lažiranje dokumenata. Otkriveno je da je Osasuna platila Betisu 400.000 era da pobijedi Valjadolid i dodala tome 200.000 evra timu iz Sevilje kako bi izgubili na gostovanju u Pamploni. Tada su ta tri kluba bila u zoni ispadanja, a samo je Osasuna imala neku šansu da se spasi.

Navodno je sezon ranije Osasuna takođe platila prvo Deportivu 150,000 evra, a onda i Hetafeu 400.000 evra da izgube svoje mečeve protiv Osasune. Ipak klub se brani time što tvrdi da je za to odgovorna samo uprava, a ne sam klub.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC