• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JA OVO NISAM HTIO! Novak pregazio Alkaraza, pa pokazao koliko je veliki: Prišao sam mu i rekao - Osvojićeš i ti, polako!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je sada tu i nema mu ravnog, ali ima vremena i za Alkaraza!

 Novak Đoković poruka nakon plasmana u finale Rolan Garosa Izvor: Profimedia

Novak Đoković je savladao Karlosa Alkaraza 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 i tako je postao prvi finalista Rolan Garosa ove godine. Prvog na ATP listi Novak je potpuno fizički i psihički slomio i nakon što je u trećem setu morao Španac da traži medicinski tajmaut meč je bio pravolinisjki.

Do kraja meča Alkaraz je uzeo samo jedan gem, a Novak je odmah poslije pobjede istakao da mu je jako žao što se meč završio povredom njegovog rivala. 

"Šteta za Karlosa, posljednja stvar mou želiš su grčevi, fizički problemi, nadam se da će moći da se oporavi i da se uskoro vrati. Rekao sam mui na mreži, zna koliko je mlad i osvajaće ovaj turnir mnogo mnogo puta. On je nevjerovatan teniser, takmičar, sjajan dečko. Teško je za njega kada ne zna šta da radi, da li da preda ili da nastavi meč, ali čestitam mu na borbenom duhu. Veliko poštovanje za to", rekao je Novak odmah poslije meča. 

Istakao je da je meč bio jako izjednačen prije nego što se desila ta povreda. Vidio je kuda ide meč poslije toga, ali morao je da zadrži fokus na sebi i svojoj igri. 

"Pred kraj drugog seta igrali smo rame uz rame, bilo je 1:1 u setovima, onda se to sa grčevima dogovdilo u drugom gemu trećeg seta, od tada je bio drugačiji meč. Trudio sam se da budem fokusiran, vidio sam da se muči, ali nisam htio mnogo da smislim šta se dešava na drugoj strani mreže. Poštovanje za njega, nadam se da će se vratiti jako brzo", dodao je najveći teniser ikada. 

Nije mu bilo lako da poslije svega zadrži intenzitet i fokus na meču. 

"Nije lako zadržati takav intenzitet na terenu. U prvih set i po igrao sam jako dobro. Krajem drugog seta bio je bolji, zaslužio je da ga osvoji. Morao sam da budem agresivniji tada i on je to iskoristio. Morao sam da pariram njegovoj agresivnosti i bila je to iscrpljujuća bitka. Jako sam ponosan što sam opet stigao do finala i jako sam srećan. Sve što si rekao si u pravu, ali nije još gotovo. Igram za nekoliko dana za tu 23. titulu koja je živorni san. Još jedno finale Rolan Garosa i hoću da pokažem svoju najbolju igru,. Nadam se da ću jednog dana ponovo osvojiti ovaj turnir."

Dodao je i da: 

"Očigledno je bilo da moram da diktiram, da ulazim u teren, da budem agresivniji na terenu. Ako mu daš vrijeme on će da te uništi na terenu bukvalno. Znao sam to i igrao sam sjajno prvih set i po, a onda sam psihički pao. Svakako je bio izjednačen meč, a onda ste vidjeli šta se dogodilo. Iskreno ja sam želio ovakav nivo tokom čitave sezone na šljaci, znao sam da sada želim da budem u najboljoj formi. Najveći meč je u nedjelju i još ništa nije gotovo", završio je Srbin.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC