• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAGNEROVCI SU UPALI I U MOJ GRAD: Ruska teniserka protiv Putina, a sad strahuje od Prigožina: Ne vidim kraj!

Darija Kasatkina pričala je o ofanzivi Vagner grupe na Moskvu.

 Darija Kasatkina zabrinuta zbog Vagnera Izvor: Profimedia

Ruska teniserka Darija Kasatkina, trenutno 11. na WTA listi, od početka rata u Ukrajini kritikuje svoju zemlju i predsjednika Vladimira Putina. Više puta je apelovala da se obustavi vojna invazije Rusije i zato je stekla i simpatije Ukraijnaca, pa je tako jedna od rijetkih ruskih sportistkinja koju "rivali" iz ove zemlje pozdravljaju, dok neke druge poput Arine Sabalenke (inače iz Bjelorusije) potpuno ignorišu.

Kasatkina je priznala da joj je teško da se svakodnevno nosi sa pritiskom i da čini sve što je u njenoj moći da se rat završi, posebno nakon "ofanzive Vagnera na Moskvu" koja ju je posebno zabrinula. Njena porodica i dalje živi u Rusiji, a veliki broj prijatelja je u Voronježu, gradu kroz koji je vojska Jevgenija Prigožina prošla.

"Naravno da imam prijatelje u Rusiji, kao i porodicu, pa moji roditelji su tamo. Kao što ste i sami vidjeli, prethodnih nekoliko dana je bilo veoma haotično tamo. Naravno da sam zabrinuta za sve moje prijatelje, posebno za one koji su u Voronježu gdje je došlo do... Oprostite, ne znam kako se to kaže na engleskom", kazala je potrešena Darija Kasatkina koja je pokušavala da se seti kako se kaže "državni udar".

"U pitanju je bio tip sa privatnom vojskom, a ušli su u Voronjež. Tako da sam bila veoma zabrinuta zbog toga, ali nisam ništa mogla da uradim, ne mogu da odem u svoj grad...", očajna je Kasatkina: "Ukrajinci su u još goroj situaciji, a ja sam zabrinuta zbog ljudi koje volim".

Ruska teniserka koja živi u Dubaiju je priznala da je "rata sada dio svih naših života" i da je najviše zabrinuta zbog toga što ne vidi kada će se završiti: "Iskreno, ne vidim kraj... Moramo samo da prihvatimo".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC