• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko je Novak veliki? Ovaj podatak sve govori: Dok je rival liječio povrede, on ŠEST PUTA pokorio sve!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatan podatak - Novak Đoković je perfektna teniska mašina.

 đoković osvojio šest grend slemova dok se raonić oporavljao od povrede  Izvor: Profimedia

Bio je 14. februar 2021. godine kada je Novak Đoković u četvrtom kolu Australijan opena savladao Miloša Raonića. Malo ko je vjerovao tada da će do sljedećeg meča Miloša Raonića na grend slemu proći dvije i po godine! Mučio se sa desnom nogom Kanađanin rođen u Crnoj Gori, a poslije puno muka tek se vratio na teren za sezonu za travi 2023. godine. 

Odigrao je nekoliko mečeva i dobio pozivnicu za Vimbldon, a onda je u dramatičnom meču savladao Denisa Novaka iz Austrije 6-7 6-4 7-6 6-1. Uspio je da nametne svoju igru, da uz 28 asova doda i 58 vinera, pa je tako napravio jednu od senzacija na startu turnira u Londonu. 

Sa druge strane, njegov rival iz prethodnog meča na grend slemu Novak Đoković je teže nego što je očekivao, ali opet prilično rutinski, savladao Australijanca Džordana Tompsona 6:3, 7:6, 7:5 i plasirao se u treće kolo Vimbldona. On na travi "Ol Ingland Klaba" čeka 24. titulu na grend slemovima, a nevjerovatno je šta je sve uspio da uradi dok se Raonić oporavljao od povrede!

Novak je od tog posljednjeg susreta sa Raonićem osvojio čak šest grend slemova! Prvo je nakon Raonića savladao Zvereva, Karaceva i Medvedeva i uzeo Australijan open, potom je otišao u Francusku i uzeo Rolan Garos, da bi pobjedom nad Mateom Beretinijem osvojio i Vimbldon. Naredne godine je protjerivan, zabranjivano mu je da igra na turnirima, ali je opet osvojio Vimbldon pobjedom nad Nikom Kirjosom u finalu, a onda je na startu ove sezone uzeo novu titulu u Australiji. 

Dok i mlađe od njega muče povrede, pada im forma i ne mogu da dođu do igre dovoljne da u kontinuitetu pobjeđuju na najvećoj sceni, duboko u drugoj polovini četvrte decenije Novak dominira. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC