• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Veselina Vujovića Borac m:tel je kao Real Madrid, a za Irfana Smajlagića? Banjalučki klub je poput Barselone! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Irfan Smajlagić je u petak i zvanično postao trener Rukometnog kluba Borac m:tel, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja saradnje.

 Irfan Smajlagić RK Borac kao Barselona Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Aktuelni selektor Bosne i Hercegovine se tako nakon 36 godina ponovo vratio u matični klub i svoj grad, koji je napustio davne 1987. godine kada je prešao u zagrebački Medvešćak.

Od tada do danas prošlo je "sedam života", u kojima je tokom impesivne karijere osvojio i zlatnu olimpijsku medalju u Atlanti 1996, bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, srebro na Svjetskom prvenstvu 1995. na Islandu, te bronzu na Evropskom prvenstvu 1994. godine u Portugalu.

Popularni "Pipe" je kao trener predvodio selekcije Egipta i Irana, kao i omladinske selekcije Hrvatske, dok je u klupskoj karijeri sjedio na klupama sarajevske Bosne, riječkog Zameta, ženske ekipe Lokomotive Zagreb i Čakovca.

Predsjednik Borca Igor Jovanović istakao je da mu je jako drago što se sjajni trener, Banjalučanin vratio u svoj klub.

"Zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji nam je obećao podršku možemo na miru da pravimo planove za budućnost. Ovo je jedan važan korak, doveli smo kvalitetnog i iskusnog trenera, koji se vratio kući i sigurno je da sa njim želimo da se opet vratimo u borbu za titulu", rekao je Jovanović.

Kao kruna kompletne karijere došao je i formalni ulazak u evropsku rukometnu Kuću slavnih, a od danas i povratak kući u Banjaluku.

Na konferenciji za štampu djelovao je smiren, odmjeren i fokusiran, ali je ipak pokazao određenu dozu emocije s obzirom da je klub u kojem je ponikao uporedio sa Barselonom rekavši da je "Borac m:tel najtrofejniji tim u bivšoj Jugoslaviji, a Banjaluka je po njegovom mišljenju bila i ostala rukometni grad".

Sličnu konstataciju na predstavljanju u banjalučkom klubu imao je i legendarni Veselin Vujović, koji je Borac uporedio sa Real Madridom, ali slavni rukometni stručnjak nije ostvario rezultate zbog kojih je doveden u "Velikana iz Gospodske".

"Smisao cijele priče se svodi na rezultat. Koliko god pričali o klubu, spominjali da je Borac u kontekstu rukometa je kao Barselona u kontekstu fudbala - najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, najtrofejniji klub na ovim prostora od postanka rukometa, bivši evropski šampion i veliki učesnik u razvoju evropskog i svjetskog rukometa. Klub je stvorio rejting i imidž zbog kojeg će ostati vječno zapamćen. Međutim, vremena se mijenjaju i idu dalje. Sad smo u situacijama da zapadni klubovi koji imaju finansijsku moć su u vrhu", rekao je Smajlagić na zvaničnom predstavljanju u banjalučkom klubu.

Pojasnio je šta je konkretno mislio na to da je Borac kao Barsa.

"To je poređenje u kontekstu prošlosti i tradicije, klub je bio evropskog nivoa, ne samo igrački već i organizaciono i finansijski. Imao je klupski stil koji je bio primamljiv za sve sportiste. Bio je avangarda u tom vremenu i zbog toga ostaje brend koji će se pamtiti vječno. Zato bi bilo šteta da se ne RK Borac ne vrati u takve okvire, doduše okolnosti se mijenjaju, ali ono da svi znaju kad se pomene šta to znači. Mislim da i Banjaluka kad je neko spomene, kod 90 odsto ljudi iz sporta - kažu tamo je rukomet. To je ostalo i ostaće vječno", dodao je novi trener crveno-plavih, kojem želimo da na banjalučkoj klupi ne bude poput Vujovića.

Naravno, kad su u pitanju rezultati ekipe.

"Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe i da ću od igrača napraviti bolje nego što su bili ranije - bolji nego juče, a slabiji nego sutra. Jedino u tom smjeru dajem obećanja, a ostalo će pokazati okolnosti. Naravno, uvijek razmišljam optimistično, razmišljam kroz rad", rekao je između ostalog Smajlagić.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Doc

Nekad bilo,danas je Borac prosjek u BiH okvirima

Cener

Tjeraj djecu bradonja, šta će nam oni, vrati i Vujovića i Markovića, idemo tim putem, i na kraju svega nastavi lagati kao i obično

Simo za drva.

Koliko nepostovanje prema klubu,da dodjes o ovakvoj majici na promociju. Nikad Vrbanja iz njega nece. Dzaba kuca slavnih.

Marko P

@Simo za drva. Došao čovjek uzeti neke pare, ništa više, već se ogradio od rezultata, moderni mladi trener, a upravni odbor i bradonja imaju cilj i strategiju...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC