• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon ODBIO Novakov zahtjev!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković je imao zahtjev da mečevi na Centralnom terenu na Vimbldonu počinju samo sat i po vremena ranije, ali sad tvrde da je to neizvodljivo.

 Vimbldon ODBIO Novakov zahtjev! Izvor: Profimedia

Organizatori najvećeg teniskog turnira Vimbldona napravili su i ove godine propust sa rasporedom pošto su zbog kiše, mraka i takozvanog policijskog časa u Londonu imali veliki izazov - i pokazali da mu nisu dorasli. Vidjeli smo da se prva runda Vimbldona završava tek četvrtog takmičarskog dana, kao i da Novak Đoković dva puta izlazi na teren sa uključenom štopericom, pošto je dobro znao da ne smije da igra duže od 23.00 časa po lokalnom vremenu.

Srpski teniser je to poštovao, čak i nije dizao preveliku buku zbog neujednačenog tretmana, međutim imao je rješenje za to: mečevi na centralnom terenu treba da počinju u 12 časova, a ne u 13.30 po lokalnom vremenu. To je podržao i domaći teniser Endi Marej, čija je riječ svakako daleko viša u Velikoj Britaniji, međutim na Vimbldonu ni da čuju za to.

Prema pisanju engleskog "Dejli Mejla", čelnici Vimbldona su odmah odlučili da to neće biti usvojeno tokom ovogodišnjeg turnira, a vrlo brzo je odlučeno da neće ni tokom idućeg. Razlog navodno leži u činjenici da o terminima mečeva odlučuje Javni servis Bi-Bi-Si, odnosno Vimbldon bi morao da plati veliku kompenzaciju ako bi mečevi počinjali sat i po vremena ranije. Naravno, zbog toga i ne pomišljaju da udovolje teniserima.

Inače, Vimbldon je start mečeva u 14.30 (po lokalnom vremenu u 13.30) uveo prije dvije godine tokom pandemije korona virusa i brodkasterima se to dopalo, pošto su tako dobili najbolje mečeve u "prajmtajmu". Sada kada su teniseri digli glas i objasnili da to nije u redu, brane se ugovorom vrijednim 70 miliona evra godišnje sa Bi-Bi-Sijem koji je na snazi sve do 2027. godine.

"Smatram da Vimbldon mora da promijeni to pravilo, znam da je policijski čas teško pomjeriti (fajront u ponoć prim.aut), ali mečevi mogu da počinju bar u 12. Mislio sam da imam bar sat i po vremena pauze, pa su me zvali poslije 20 minuta. Jednostavno, morate da budete spremni za svaki scenario, to su stvari koje možet samo da predviđate. Razmatrao sam prije toga da li da odem do smještaja, do kuće koja je u blizini. U nedjelju sam ostao u kompleksu i čekao sam sedam sati da počne, to je previše. Ne može ništa da se predvidi, čim sam vidio raspored za nedkelju znao sam da mogu da budu dugi mečevi prije mog. Imate unutar svega i igrače koji su tu sa timovima, sa opremom, nije lako naći kutak za sebe. Naravno, sve su to stvari na koje morate da se adaptirate i nije ni prvi ni posljednji put. Znam da Vimbldon poštuje tradiciju i to je nešto što poštujem, ali smatram da ima stvari koje treba da se promijene", kazao je nedavno Novak Đoković, ali ga niko nije poslušao.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC