• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morao sam da im pošaljem neke porukice! Đoković progovorio o provokacijama i haosu na Vimbldonu: Sve su lijepo shvatili

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković objasnio je i šta se dogodilo između njega i navijača u jednom momentu meča.

 Novak Đoković o provokaciji publike i reakciji na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Novak Đoković prošao je u finale Vimbldona. Pobijedio je Janika Sinera (Italija) i u tom meču imao je više rivala. Pored italijanskog tenisera, tu su bili i sudija Ričard Hejg koji mu je krao poene, publika koja je provocirala, loše stanje terena... Uspio je sa svim tim da se izbori i u nedjelju će na Centralnom terenu igrati protiv Karlosa Alkaraza za osmu vimbldonsku titulu.

U završnici trećeg seta imao je Srbin i raspravu sa publikom. Provocirali su ga, pa je on izgubio živce i počeo da psuje ka njima kada je spasao brejk lopte, a poslije osvojenog gema je gestikulirao rukama u stilu brisanja suza. "Uspio sam da ostanem miran i zbog toga mi je drago. Morao sam da im pošaljem neke porukice poslije tog gema. Oni su lijepo to shvatili. Bilo je par lijepih zagrljaja na kraju i osmijeha", rekao je Novak za "Sport klub" poslije meča.

Osvrnuo se na duel sa Sinerom. "Odigrao sam čvrsto, onako kako sam poželio i kako sam se spremao. Znao sam da će biti blizu linije da će jako udarati, znao sam da moram da ostanem nisko i da budem spreman na brzinu loptice što je drugačije u odnosu na sve dosadašnje rivale. Osim par gemova u drugom setu, rekao bih da sam dva i po seta kontrolisao sve. Mogao sam na startu trećeg na 0:40 da napravim brejk, on je podigao nivo igre, bio je najzahtjevniji set, bilo je svašta nešto, sudija, publika, svašta."

Pohvalio je i Karlosa Alkaraza, njegovog narednog rivala i rekao da je "mnogo brzo naučio kako da igra na travi". "Trava u odnosu na šljaku je drugačija, odskok, kretnja, tajming, zamah, prosto je sve suprotno i potrebno je vrijeme da se prilagodiš, mečevi su neophodni, uzeo je Kvins, vezao je dosta pobjeda zaredom i iznenadio je sve kako dominantno igra. Prvo finale, gledao sam ga, analizirao, znam šta me očekuje kada je njegova igra u pitanju, o važnosti meča ne mora da se priča, imam više iskustva od njega, idemo po pobjedu", zaključio je Đoković.

Pogledajte

00:25
Novak psuje navijace
Izvor: RTS/Printscreen
Izvor: RTS/Printscreen

BONUS VIDEO:

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

E moj Nole da nisi Srbin kao sto jesi Bogu hvala.,dizali bi ti zlatne biste po citavom svijetu. Ali sta te briga za nas uvijek bio i ostaces naj veci svih vremena!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC