• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK SVE OVO RADI ZBOG NATO BOMBI! Skandalozan tekst o Đokoviću - Srbin piše istoriju, a oni o agresiji

Bez ikakvog povoda uspjesi Novaka Đokovića povezani su sa bombardovanjem Jugoslavije, tokom kojeg je srpski teniser u praznom bazenu vježbao udarce.

 Rojters tekst o Novaku Đokoviću i NATO bombardovanju Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pronašao još jedan način da ispiše tenisku istoriju - pobjedom u polufinalu Vimbldona nad Janikom Sinerom prišao je na korak od 24. grend slem titule i ušao u 35. finale, po čemu je rekorder. U nedelju će protiv Karlosa Alkaraza imati priliku da stigne rekord Rodžera Federera koji je osam puta osvajao grend slem u Londonu, a jedan uticajni medij smatra da srpski teniser takve rezultate bilježi zbog NATO bombi koje su padale na Jugoslaviju kada je bio dječak.

Iako je u trenucima kada Đoković markerom podebljava titulu najboljeg tenisera svih vremena bilo povoda da se piše i o mnogo ljepšim temama, odnosno detaljima iz karijere najboljeg srpskog sportiste, Rojters nije uradio to. Oni su riješili da se prisjete događaja od prije 24 godine i da uspjehe Novaka Đokovića "pravdaju" preko bombi koje su padale.

"Po prvi put u karijeri, Đoković stoji sam na vrhu liste muškaraca koji su osvajali grend slemove, nakon što je prošlog mjeseca osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske i obezbijedio 23. veliku titulu - jednu više od Rafaela Nadala. Ali to dostignuće je samo podstaklo želju Novaka Đokovića (36). S obzirom na to da je svoje vještine usavršavao u isušenom bazenu preuređenom u improvizovani teniski teren dok je NATO bombardovao Beograd 1999. godine, nije teško razumjeti zašto mu osvajanje najvećih nagrada u tenisu toliko znači", navodi se u tekstu koji je "Rojters" pustio nakon polufinalnog meča Novaka Đokovića i mladog Italijana Janika Sinera. 

O bombardovanju SR Jugoslavije i Novak Đoković je govorio nekoliko puta. Pre dve godine je dirljivom porukom obilježio težak dan u srpskoj istoriji, a kasnije je Amerikanca uveo u sklonište u kojem je boravio tokom agresije. "Pff.. Ne izgleda mnogo drugačije od onda. Nisam ovdje bio sedam-osam godina, provirio sam, ne sjećam se toliko ovih stvari, bio sam mali. Bio sam prestrašen i nisam se osjećao sigurno, bojao sam se sljedećeg trenutka, šta će biti s mojom braćom i porodicom. Sjećam se da je prvih nekoliko dana bilo dosta straha. Sjećam se dosta suza, patnje... Poslije pet-šest dana ljudi su počeli da pjevaju, igraju karte, shvatili su da je to realnost. Da moraju da dolaze ovdje svake večeri da se mole i da će sve biti u redu", kazao je Đoković tom prilikom i zaključio: "Shvatili su da moraju da izvuku nešto pozitivno iz svega toga".

Inače, u istom tekstu Rojters je naveo i da se Novak Đoković sada nalazi na jedan korak od izjednačavanja Federerovog rekorda sa osam titula na Vimbldonu, kao i da 24. grend slem titula značila da je sustigao Margaret Kort. Po njihovim riječima, aura nepobjedivosti koja prati Novaka Đokovića ne blijedi, iako je on u godinama kada su mnogi predviđali da će biti penzioner. Ipak, srpski teniser je osvojio šest od posljednjih deset grend slem turnira i po svim parametrima je najuspješniji u istoriji.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:59
Novak Djokovic na Vimbldonu sa decom
Izvor: Instagram/djokernole
Izvor: Instagram/djokernole

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC