• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siner pravdao odluku sudije: "Očigledno je da je udario loptu i nakon toga vikao prilično dugo i glasno"

Italijanski teniser Janik Siner na konferenciji otpužio Novaka Đokovića da ga je ometao tokom meča.

 Janik Siner o sudijskoj odluci da oduzme Đokoviću poen Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Meč Novaka Đokovića i Janika Sinera u polufinalu Vimbldona obilježila je neobična situacija početkom drugog seta, kada je sudija u stolici Ričard Hejg poen dodijelio italijanskom teniseru. Novak je snažno udario lopticu po paraleli i uzviknuo nakon toga, a procjena Britanca bila je da taj urlik nema veze sa udarcem već da samo ometa italijanskog tenisera. Iako se ovakve stvari rijetko dosuđuju, što je kasnije i Novak isticao, odluka je bila konačna. O toj je kasnije pričao i Janik Siner.

Mladi italijanski teniser glatko je izgubio od Đokovića, a samo je u trećem setu imao šansu da zakomplikuje situaciju. Ipak, to ga nije spriječilo da na konferenciji za medije priča svašta, pa je istakao kako je Novak Đoković "dugo i glasno vikao" nakon što je udario lopticu koju je on jedva mogao da stigne.

"To je odluka sudije. Očigledno je da je udario loptu i nakon toga vikao prilično dugo i glasno. Zaista sam bio fokusiran na tu lopticu. Igrači to rade kada smo sasvim sigurni da osvajamo poen. Bublik protiv Rubljova je slična situacija", rekao je Janik Siner i tako opravdao postupak Ričarda Hejga koji je Đokoviću oduzeo poen.

Podsjećamo, sporna situacija se dogodila na početku drugog seta, u trenucima kada je meč mogao da se "prelomi" i na stranu mladog italijanskog tenisera. U gemu tokom kojeg je Novak Đoković servirao glavni sudija mu je prvo oduzeo poen zbog urlika koji je po njegovom mišljenju trajao predugo i koji je uticao na Janika Sinera, a zatim je i opomenuo najboljeg svih vremena zbog prekoračenja vremena.

Đoković je burno reagovao na prvu odluku, dok je drugu mnogo lakše podnio i uspio je da se fokusira na osvajanje gema. Na kraju je posao protiv Janika Sinera završio u tri seta, pa će u nedjelju protiv Karlosa Alkaraza igrati finale. Na trećem grend slemu sezone juriće svoju 24. veliku titulu u karijeri, ali i osmi trofej u Londonu, po čemu bi stigao Rodžera Federera.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:53
Novaku ukrali poen na Vimbldonu
Izvor: RTS
Izvor: RTS

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC