• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAKO SRBIJA IPAK MOŽE NA OLIMPIJSKE IGRE! Imaju još dva načina da odu u Pariz, ali će biti teško

Vaterpolo reprezentacija Srbije i dalje može da se plasira na Olimpijske igre u Parizu.

 Kako vaterpolo reprezentacija Srbije može na Olimpijske igre Izvor: Profimedia/Albert

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Fukuoki više nego ubedljivo. Grčka je slavila 13:7 i tako ne samo da ih je ostavila bez šanse da se bore za zlatnu medalju, nego su im uskratili i priliku da "izvade vizu" za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Uoči turnira postalo je poznato da samo finalisti iz Fukuoke mogu da računaju da će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok svi ostali imaju još dvije šanse za popravni. Srbija kao aktuelni olimpijski šampion ne može da računa na automatski plasman, nego će imati priliku da to učini tokom januara ili februara, kada će biti potrebno da "delfini" odigraju najbolje još od prethodnih Igara u Tokiju.

Prva prilika je od 3. do 16. januara 2024. godine kada se igra Evropsko prvenstvo i na njemu će biti samo "jedna viza" za Olimpijske igre. Preciznije, obezbijediće je tek finalista, odnosno najbolje plasirani tim van grupe onih koji su se već plasirali u Pariz.

Ako ni tada Srbija ne uspije da se plasira, imaćemo posljednju šansu na Svjetskom prvenstvu u Dohi koje se igra od 2. do 18. februara. Tada će se četiri evropske ekipe sa Svjetskog prvenstva plasirati na Olimpijske igre, odnosno četiri najbolje plasirane koje u tom trenutku još nemaju "vizu" za Pariz. Nadamo se da će naša reprezentacija to uspjeti da obezbijedi i da će imati kontinuitet na Olimpijskim igrama koji bi bio vrlo značajan za podmlađeni tim. A prije toga napad na bronzanu medalju, već u subotu protiv Mađarske ili Španije...

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Vaterpolo
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC