• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija poražena od Španije u borbi za bronzu na SP u vaterpolu 2023
 Srbija poražena od Španije u borbi za bronzu na SP u vaterpolu 2023

Srbija u zoru izgubila bronzu! Novi "delfini" poraženi od Španije u meču za treće mjesto

Srbija na kraju nažalost nije mogla do senzacije na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu. Četvrto mjesto i veliki zalog za budućnost na kraju!.

 Srbija poražena od Španije u borbi za bronzu na SP u vaterpolu 2023 Izvor: Profimedia

Srbija nije uspjela! Srpski vaterpolisti na kraju nisu uspjeli da naprave ogromnu senzaciju i da u novom podmlađenom sastavu dođu do medalje na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Sastav Srbije je u meču za treće mjesto izgubio od Španije 9:6 (3:3, 2:3, 0:2, 1:1).

Ovaj tim je savladao Srbiju i na samom startu takmičenja u prvom kolu grupne faze, a sada je tim Uroša Stevanovića uspio da odigra sjajno poluvrijeme nakon koga je bilo 6:5 za Špance, a onda se srpski tim bukvalno ugasio. Od početka treće četvrtine pa do samog kraja nije bilo gola. Postigao je Vuk Milojević pogodak tri sekunde prije kraja i tako smanjio na 9:6, ali to nije bilo dovoljno za bronzu. 

Branislav Mitrović je sjajno branio na ovom meču, ali je u napadu samo Strahinja Rašović bio raspoložen. Bljesnuo je na samom početku i samom kraju Vuk Milojević, ali nije to bilo dovoljno da se nadaju većem rezultatu. Ipak, ovaj tim je uspio da pokaže da Srbija u bazenu ima budućnost i sada sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će se ovi sjajni momci razvijati. 

7:02

KRAJ! Ništa od bronze, ali glavu gore!

Na kraju je srpski tim ostao nadomak medalje, ali imamo zašto da se radujemo. Ovi momci su pokazali da imamo budućnost i da je nova zlatna generacija tu, smo ih treba sačekati!

ŠPANIJA - SRBIJA  9:6.

6:59

9:5 - Gotovo je...

Zvao je Uroš Stevanović tajm-aut, ali se ništa nije promijenilo. Španija je nastavila da igra duge napade, a srpski tim je gubio lopte. Na kraju je tačku na meč stavio Perone za 9:5. 

Izvor: Profimedia

6:53

ČETVRTA ČETVRTINA: Sve je manje vremena...

 Odmah promašuje Srbija sa igračem više, imaju 2/9 u tim situacijama i to zaista ne može tako ako hoćete medalju. Nastavljali su sa promašajima i na pet minuta do kraja su i dalje na "minus tri". 

6:47

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Vodi Španija 8:5

Uhvaćen je Strahinja Rašović, a Đorđe Vučinić promašuje svoj peti šut. Španci u kontri imaju zicer, ali hvata ovo Bane Mitrović i ostavlja Srbiju u igri!

Kraj treće četvrtine, najgore za srpski tim od starta meča. 

Izvor: Profimedia

6:43

8:5 Ogromna greška delfina!

Jako loš šut Jakšića, onda kontra Španaca i lak pogodak. Vode 8:5 Španci i jako, jako teško će se ovde srpski tim vratiti u igru... 

6:41

Brani Mitrović!

Veliki Bane Mitrović! Sviran je peterac Španiji, isključen je srpski igrač, a Mitrović je odbrani peterac i ostavio ih je u igri! Tajmaut Srbija!

Izvor: MN PRESS

6:39

DRUGO POLUVRIJEME: Idu Španci na 7:5

Nekoliko neuspješnih pokušaja sa obje strane, a onda je Munariz pogodio i prvi put Španija vodi sa dva gola razlike! 

6:32

POLUVRIJEME!

Idemo na odmor sa golom zaostatka, ali imamo čemu da se nadamo! Da nije sviran peterac u samom finišu bilo bi i neriješeno, a Bane Mitrović na golu i u napadu Strahinja Rašović nas sjajno vode. 

6:30

6:5 sa peterca!

Sjajno se brani Srbija, ali ponovo je srpski tim uplivao preblizu golu i uzeta im je lopta. Sava Ranđelović je isključen, a onda su izblokirali Špance! Sjajna odbrana Vuka Milojevića! 

U narednom napadu suđen je peterac zbog čega je Uroš Stevanović jako ljut na sudije. Na kraju Granados daje gol. 

Izvor: MN PRESS

6:26

5:5 Odmah Rašović!

Ne traje dugo ovo vođstvo Strahinja Rašović je opalio iz prve, Lorio nije ni viduo ovu loptu! Sada je 5:5!

6:25

5:4 Opet taj Granados!

Dug napad Srbije, ali smo prokockali igrača više i svirano je dva metra. Ipak Španci su ishitrenim šutem poklonili loptu delfinima. Nikola Jakšić je pogodio prečku, 

Ponovo vodi Španija preko Granadosa za 5:4. 

6:22

4:4 - Kapiten!

Kapiten kapitenskim! Nikola Jakšić je odmah uplivao i izjednačio na 4:4. Hajde momci, da sada povedemo!

Izvor: MN PRESS

6:21

DRUGA ČETVRTINA: Novi gol Španije! 4:3

Opet prvi napad za Španiju, a Srbija nije uspjela da iskoristi igrača više. Ipak Bane Mitrović je uspio da skine novu loptu. 

Na kraju Španija poslije kornera sa dva metra daje gol za 4:3. 

6:15

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 3:3

Filip Janković je isključen, a Srbija je uspjela prvi put da se odbrani od igrača više. Vučinić je promašio svoj šut, a onda je i Rašović isključen i opet je Bane Mitrović odbranio! 

Izvor: Slobodan Sandic/© MN press, all rights reserved

6:12

3:3 Tu smo!

Loš šut Srbije prema Loriju, ali i Španci prave faul u napadu. A onda Đorđe Lazić pravi igrača više i Strahinja Rašović daje 24. gol na prvenstvu!

Izvor: MN PRESS

6:09

3:2 Bomba Španaca!

Kakva bomba Sanauhe! Poslao je loptu 86 kilometara na sat pravo iznad glave Baneta Mitrovia i nije tu bilo odbrane. Nažalost nemamo rješenje za napad Španije. 

6:08

2:2 Tu je Srbija!

Debitant na Svjetskom prvenstvu Vuk Milojević je bukvalno ušao u gol Španije! Ovo mu je peti gol na Svjetskom prvenstvu, a onda je Drašović izblokirao Granadosa. 

Izvor: MN PRESS

6:06

2:1 Preokret Španije!

Neprecizna dodavanja delfina i izgubljena lopta, a Vučinić je isključen i Španci vode poslije gola sa centra - pogodio je Alehandro Bustos. 

6:05

1:1 Granados!

Nema odbrane od Granadosa! Imali su igrača manje, a Granados se ušunjao pravo do gola sa krila i odmah izjednačio. Mora bolje ta odbrana!

6:04

1:0 . Rašović!

Odmah gol! Strahinja Rašović je uspio da sa krila postigne pogodak nakon što smo prvi put na meču imali igrača više! Sjajna akcija Srba i već u drugom minutu pogodak. 

Izvor: RTS/Screenshot

6:02

POČELO JE!

Odmah smo počeli jako, u plivanju za loptu je Španija uzela prvu loptu, ali nisu uspjeli da dođu do gola. Uplivali su na dva metra, ali Bane Mitrović je skinuo zicer!

5:33

Kako smo stigli?

Srpski tim je na startu izgubio od Španije 16:14 u grupnoj fazi, zatim su dobili Južnu Afriku 30:5, a onda i Crnu Goru 17:15 na penale. U osmini finala lagano je savladana domaća selekcija Japana 16:10, a u čettfrinalu u novoj drami Italija 15:14 na peterce. Protiv Grčke u polufinalu se ipak nije moglo.

Izvor: Profimedia

5:28

Za šta se igra?

"Samo" za medalju! Srpski tim više ne može da obezbijedi plasman na Olimpijske igre kroz ovo Svjetsko prvenstvo, ali Srbija ima način da ode u Pariz.

Izvor: MN PRESS

5:22

Borba za bronzu!

Od 6:00 izjutra srpski vaterpolisti igraju za medaju! Tim Uroša Stevanovića bori se za odličje na Svjetskom prvenstvu, a protivnik će biti veliki rival "delfina" Španija. 

UKRATKO

  • Španija - Srbija 9:6
  • Na korak od medalje
  • Ovaj tim ima budućnost!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije