• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gran pri Banjaluka" na Manjači: Prijavljeno oko 100 takmičara iz više od 25 zemalja!

Autor Dragan Šutvić

Trka u brdskom biciklizmu biće ove godine održana na Manjači.

 biciklizam gran pri banjaluka na manjači  Izvor: BK Samit

Biciklistički klub Samit iz Banjaluke 18. avgusta na jezeru Manjača organizuje trku brdskog biciklizma "Gran pri Banjaluka" koja će okupiti stotinjak takmičara iz cijelog svijeta.

Od prve trke koju je ovaj klub organizovao prošlo je već 13 godina, a posljednjih nekoliko izdanja uvršteno je u kategoriju UCI 1, što je dovoljno priznanje da organizatori rade sjajan posao.

Bilo da se vozi na Banj brdu, tvrđavi Kastel ili kao što je sada prvi put slučaj na Manjači, ocjene komesara uvijek su najviše, a povratak istih timova svjedok da je u Banjaluci sve svima potaman. Trka je ove godine dio projekta "3GP".

"Kako bismo privukli što više takmičara i povećali kvalitet odlučili smo da se, ga tako kažem, udružimo sa klubovima iz Prijedora i Bihaća, pa će trka trajati tri dana, 18, 19. i 20. avgusta. Iako svako radi svoj dio posla, pokazao se da je ovo dobra odluka jer do sada imamo oko 100 prijavljenih takmičara. Najviše je Slovenaca i Francuza, a tu su i biciklisti iz Velike Britanije, Mađarske, Austrije, Njemačke... Očekujemo da će na startu biti predstavnika više od 25 nacija", rekao je predsjednik BK Samit Nikola Soković.

Jezero na Manjači idealno je za ovaj vid takmičenja. Krug oko jezera dug je 4,3 kilometra, a staza vrlo zanimljiva.

"Postojeću stazu nismo mnogo prepravljali, samo smo ubacili neke tehničke elemente kako bi bila interesantnija i zahtjevnija. Od onih koji su je probali dobili smo pozitivne povratne informacije. Osim takmičarki i takmičara u kategoriji elit, nastupiće i juniorke i juniori, a uporedo će biti održana i trka za ligu Republike Srpske i BiH, tako da očekujemo oko 200 biciklista u svim kategorijama", rekao je direktor "Gran pri Banjaluka" Aleksa Crnčević, koji je i sam nekada bio odličan takmičar.

O najzvučnijim imenima učesnika još je rano govoriti jer su prijave u toku, a poznato je ko će nastupiti od domaćih predstavnika.

"Naš klub predstavljaće Maja Subotić, Dragan Subotić i Stefan Pejanović, dok će nastupiti i Prijedorčanin Siniša Lukić. S obzirom da je trka iz kategorije UCI 1 mnogo bodova je u igri, pa i iz tog razloga očekujemo dolazak biciklista iz samog svjetskog vrha. Mi kao organizatori ponosni smo na činjenicu da nam se po sedam, osam puta vraćaju isti timovi i biciklisti", rekao je Soković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC