• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐOKOVIĆ PRIZNAO: ALKARAZ ME TJERA DO KRAJNJIH GRANICA! Svi čekaju njihovo novo grend slem finale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako nisu u istoj generaciji, Novak Đoković i Karlos Alkaraz su veliki rivali.

 Novak Đoković o Karlosu Alkarazu Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bio je prvo veliko ime koje je treniralo u Njujorku pred US open. Prošlonedjeljni šampion Sinsinatija želi da osvoji 24. grend slem titulu i svoj četvrti grend slem turnir u SAD, pa su pripreme za ovo takmičenje veoma ozbiljno shvaćene. Uz to, djeluje da ga pojava mladog i izuzetno kvalitetnog Karlosa Alkaraza samo motiviše da nastavi sa partijama na impresivnom nivou i obaranjem rekorda!

U finalu turnira u Sinsinatiju odigrali su najbolji meč sezone, a srpski teniser je nakon mnogo preokreta uspio da osvoji trofej. Mnogi teniski stručnjaci vjeruju da će isto finale igrati i u Njujorku, jer djeluje da su Novak i Karlos daleko ispred svih konkurenata u teniskom vrhu. Za to je spreman i Đoković!

"On je broj jedan na svijetu i jedan je od najboljih u posljednje dvije godine", rekao je Đoković i nastavio: "Naravno da moj tim obraća pažnju na to šta radi i gleda njegove mečeve, ali pretpostavljam da je u njegovom slučaju potpuno isto. Bacio sam se na pod jer mi je bilo kao da sam osvojio grend slem. Završio sam veoma umoran jer smo igrali duge razmjene. Sa 36 godina i dalje sam motivisan da pobjeđujem. Volim takmičenje i poraz nije opcija za mene."

Još jednom se Đoković dotakao finala Sinsinatija, ali je više pričao o rivalstvu koje je stvorio sa Alkarazom. Čini se da njihovi mečevi izvlače najbolje od obojice - imaju već nekoliko spektakularnih okršaja i navijači znaju da će biti fantastično kada su obojica na terenu!

"U mojim godinama, svaki grend slem koji igram vidim kao još jednu zlatnu priliku, da napravim nešto više i ispišem istoriju. Nervozan sam na mečevima kao i svi ostali. Ljudi misle da nije tako, ali griješe. U Sinsinatiju sam igrao noću svaki dan i odjednom smo igrali finale tokom dana i imao sam fizičkih problema. Karlos je igrao veoma dobro i uvijek me tjera do krajnjih granica. Mislim da i ja njega guram. Finale u Sinsinatiju je bilo jedno od najboljih koje sam igrao jer je imalo sve: kvalitet, emocije...", rekao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

06:43
NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobedio Alkaraza u finalu Sinsinatija!
Izvor: Reuters
Izvor: Reuters

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC