• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula legendarna brazilska odbojkašica! Bila je zlatna na Olimpijskim igrama u Pekingu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čuvena Valevska Oliveira preminula dvije godine nakon završetka igračke karijere.

 Preminula Valevska Oliveira brazilska odbojkasica Izvor: Profimedia

Strašne vijesti stižu iz Brazila - nekadašnja odbojkašica, dugogodišnja reprezentativka i olimpijska šampionka Valevska Oliveira preminula je u 44. godini! Za sada nema više detalja o smrti jedne od najboljih i najtrofejnijih odbojkašica u istoriji brazilske reprezentacije.

Od nje su se na društvenim mrežama oprostili Odbojkaški savez Brazila, klubovi za koje je nastupala, kao i saigračice sa kojima je delila teren tokom dvije i po decenije duge karijere. Valevska je igrala na poziciji srednjeg blokera i još davne 1997. godine, sa samo 18 godina, postala je standardna u prvom timu svog tadašnjeg kluba - Minasa iz Belo Horizontea.

Tokom bogate reprezentativne karijere Valevska Oliveira osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i bronzu osam godina ranije u Sidneju, kao i pregršt drugih medalja. Na Svjetskom prvestvu 2006. bila je srebrna, a na Svjetskom kupu osvojila je tri medalje - dva srebra i bronzu. takođe, tu je i niz odličja sa Gran Prijeva, Panameričkih igara i drugih takmičenja nacionalnih timova. U godinama kada je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije rasla do visina na kojima je sada veliki rival bio je Brazil, pa je Valevska Oliveira često pravila problem srednjim blokerima srpskog tima!

Tokom klupske karijere duge 25 godine najviše je girala u klubovima iz rodnog Brazila, dok je u Evropi provela sedam sezona. Nastupala je tri godine za Peruđu, godinu dana nosila dres Mursije, a zatim tri sezone igrala u ruskom timu Zarečje u čijem dresu je odmjerila snage i sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige šampiona, prije više od decenije. Tačku na igračku karijeru stavila je 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC