• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje će biti održane Olimpijske igre 2036. godine? Za sada imamo četiri kandidata, jedan je baš iznenađenje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gdje će se igrati Olimpijske igre 2036. godine? Još nije odlučeno, ali imamo kandidate.

 Gdje se odrzavaju Olimpijske igre 2036 Izvor: Shutterstock.com/A.RICARDO

Olimpijske igre 2024. godine održaće se u Parizu, potom 2028. u Los Anđelesu gdje namjeru da igra ima i Novak Đoković, a zatim 2032. u Brizbejnu (Australija). A gdje će zatim? Mnogi misle da će Saudijska Arabija, uz brojna ulaganja u fudbalsku ligu i druge sportove pokušati da "napadne" organizaciju ovog takmičenja, ali za sada nisu podnijeli zvaničnu kandidaturu, što ne znači da neće do kraja propisanog roka.

Prema dostupnim informacijama, za organizaciju Olimpijskih igara zainteresovani su Meksiko (u četiri grada Gvadalahara, Meksiko Siti, Monterej i Tihuana), potom Nusantara (Indonezija), Istanbul (Turska) i posljednji grad u nizu, čak donekle i iznenađujuće - Varšava (Poljska).

Ovo je potvrdio predsjednik Poljske Andrej Duda koji je u razgovoru za lokalne medije, koje prenosi "Politiko", objavio vijesti koje su obradovale cijelu zemlju: "Poslije konsultacija sa Olimpijskim komitetom Poljske, ministrom sporta i našom vladom, volio bih da objavim da je naša ambicija i namjera da dobijemo organizaciju Ljetnjih olimpijskih igara 2036. godine", objavio je Duda vijest koja se "neće dopasti" Meksikancima, Indonežanima i Turcima.

"Mogu da obećam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da Poljska bude domaćin", objavio je predsjednik Olimpijskog komiteta Poljske Radoslav Piševic, dodavši da odmah kreću da "pripremaju teren".

Uz pomenute gradove, spominje se da bi nova buduća administrativna prestonica Egipta (koja još nema ime i gradi se) mogla da se kandiduje, kao i još Seul (Južna Koreja), Čengdu i Čongćing (Kina), Ahmedabad (Indija), Doha (Katar), Budimpešta (Mađarska), Firenca i Bolonja ili Torino (Italija), Berlin (Njemačka) i Tel Aviv (Izrael) zajedno, Kopenhagen (Danska) i Toronto i Montreal (Kanada).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC