• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australijan open uvodi veliku promjenu zbog Novaka: Đoković se žalio, zato se turnir sad mijenja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Direktor Australijan opena Kreg Tajli najavio je jednu bitnu promjenu na Australijan openu za sljedeću sezonu.

 Australijan open će ubuduće trajati 15 umjesto dosadašnjih 14 dana Izvor: Profimedia

Australijan open je najavio velike promjene i od 2024. godine pa nadalje prvi grend slem u sezoni trajaće 15 dana! Razlog za to su dugi noćni mečevi i nabijen raspored, a na takav korak se priprema i Rolan Garos.

U prethodnim godinama su posebno najbolji teniseri mnogo govorili o ovim problemima jer su oni koji redovno igraju posljednje mečeve na centralnim terenima poput Novaka Đokovića često bili natjerani da igraju do kasno u noć. Sada će neke stvari konačno da se pomjere sa mrtve tačke i slijede nam promjene. 

"Slušali smo odgovore igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo da ponudimo rješenje koje će do minimuma smanjiti kasne završetke mečeva i donijeće fer i pravedniji raspored na terenima. Dodatni dan će ovo donijeti i poboljšaće raspored kako za navijače tako i za igrače. Sada će prvo kolo biti igrano tri dana umjesto dva dana što će navijačima dati dan više nevjerovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog vremena. Svake godine naš tim radi naporno kako bi navijače doveo na događaj na kome osjećaju da postoji nešto novo i zanimljivo. Ovo je nova prilika da najveći sportski događaj u svijetu koji se dešava u januaru dodatno poraste", rekao je u zvaničnom saopštenju Kreg Tajli, direktor Australijan opena. 

Ovo znači da će dan više prije svega rasteretiti početak takmičenja kada je najviše mečeva na programu i da će se manje žuriti sa duelima prvog kola. Već u drugom kolu kada na turniru ostane 64 tenisera ima manje problema sa rasproredom.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC