• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je bolja od Novaka i to iz bizarnog razloga: Cijela računica na jednom mjestu, zbog dana razlike Srbin je iza nje!

Autor Dragan Šutvić

Arina Sabalenka je zbog dana razlike između njene i titule koju je osvojio Novak Đoković ipak na prvom mjestu!

 arina sabalenka bolja od novaka đokovića Izvor: Eurosport/screenshot/Instagram/screenshot/sabalenka_aryna

Iako je ove sezone bez izgubljenog meča, iako je osvojio titule u Adelejdu i na Australijan openu Novak Đoković nije zaradio najviše novca od tenisa jer je 38.000 dolara više inkasirala Bjeloruskinja Arina Sabalanka, osvajačica turnira u Melburnu u ženskoj kategoriji.

Ovo je bila prva grend slem titula za Sabalenku koja je ranije tri puta bila u polufinalima, a kao i Novak osvojila je turnir u Adelejdu.

Možda će vas zanimati

Iako su apsolutno identično igrali ove sezone uspjela je bjeloruska teniserka da osvoji više novca. Nagradni fond na Australijan openu bio je isti, pa je tako na obje adrese otišlo 2.975.000 australijskih dolara, ali kada se ta cifra pretvori u američke dolare nije ista!

Zvanična statistika se vodi u američkim dolarima, a razlika u kursu između australijskog i američkog dolara u subotu kada je Sabalenka osvojila turnir i u nedjelju kada je Novak uzeo pehar je bila takva da je Novakova nagrada zapravo bila 2.074.277 američkih dolara, a Sabalenkina 2.080.771 dolara. Ona je uzela 6.494 dolara više!

Još se veća razika napravila u Adelejdu, gdje je promjena kursa bila toliko velika da je Novak Đoković na kraju ostao sa 94.560 američkih dolara, dok je Sabalenka osvojila 120.150, čak 25.590 dolara više! Na kraju ne treba da se zaboravi i na to da su i Srbin i Beloruskinja u Adelejdu igrali i u dublu, gd eje Novak u paru sa Vasekom Pospišilom ispao odmah, dok je Arina Sabalenka u paru sa Lidijom Morozovom došla do polufinala. 

Kada se oduzme razlika u nagradama za taj dubl, Sabalenka je i tu uspjela da dođe do 6.165 dolara više. Na kraju kada se saberu razlike u kursu sa Australijan opena i iz Adelejda kao i bolji nastup Bjeloruskinje u dublu dolazi se do 38.249 dolara više za novu osvajačicu Australijan opena!

Naravno, kada se pogleda zarada u karijeri tu teško da Sabalenka ima šanse da ikada bude bolja od Novaka. Najbolji teniser svih vremena je do sada inkasirao 166.861.716 dolara od nagrada na turnirima, dok je Sabalenka uzela "samo" 14.382.781 dolar od nagradnih fondova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC