• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak mu "ušao u glavu" i doviđenja! Teniser otkrio Alkarazov najveći problem: Jeste vi čuli šta je rekao!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Džimi Konors je prokomentarisao veliki pad u igri Karlosa Alkaraza nakon US opena.

 Džimi Konors je prokomentarisao veliki pad u igri Karlosa Alkaraza nakon US opena Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz eliminisan je već u osmini finala turnira u Šangaju protiv Grigora Dimitrova (7:5, 2:6, 4:6), a njegovi navijači zabrinuti su zbog nešto slabije forme nakon US opena. U Njujorku je stao u polufinalu, pa potom i u Pekingu, dok je u Šangaju vezao tek dvije pobjede, što je opomena pred Bazel, Pariz, a posebno "završni masters" u Torinu, gdje će imati posljednju priliku da "skine sa trona" Novaka Đokovića.

Upravo je to Alkaraz apostrofirao u nekoliko intervjua, a zbog takve "opterećenosti" - već ga je upozorio legendarni teniski šampion Džimi Konors. Pročitao je njegovu izjavu o Đokoviću i mudro ga savjetovao da to nije dobro za njega jer Nole čak nije ni otišao na turneju u Aziji.

"Alkaraz je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumijem to iako je Alkaraz pobijedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumijem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobijediš tog tipa, pobijedićeš i druge", kazao je Konors prije nekoliko dana u svom podkastu "Prednost, Konors" i bio u pravu.

"Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je vidio protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva."

Vidjećemo da li će se Alkaraz "razbuditi" u nastavku sezone pošto su njegove šanse da sustigne Novaka Đokovića sada znatno mršavije, iako je srpski teniser igrao učestvovao na daleko manjem broju turnira, uglavnom čuvajući zdravlje i formu za najveće turnire. Kalkulacije su jasne, a znamo već da to Novaku i nije prioritet...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC