• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u UFC zbog Konora Mekgregora: Kad je trebalo da ga testiraju na doping izbio haos

Agencija koja testira borce na doping povukla se iz ugovora sa UFC organizacijom.

 Američka anti-doping agencija UFC Izvor: Profimedia

Američka anti-doping agencija (USADA) objavila je da od sljedeće godine prekida saradnju sa UFC-om. Njihova kolaboracija počela je još davne 2015. godine, vodila se briga kako bi smanjila upotreba nedozvoljenih supstanci, sve uz nadu da će biti potpuno iskorijenjena, međutim sada se sve mijenja.

Razlog je vjerovatno najpoznatiji borac Konor Mekgregor kome u UFC žele da "progledaju kroz prste" i da potpuno ignorišu raniji dogovor sa anti-doping agencijom SAD. Pretpostavka je da je Irac, koji se od 2021. godine oporavlja od teškog loma noge na meču protiv Dastina Poarjea, služio i nekim nedozvoljenim supstancama kako bi se što prije vratio u oktagon. Zvanično je "napustio" protokol koji zahtjeva agencija, a da bi se opet borio bilo je potrebno da ispuni i određena pravila.

S obzirom na to Mekgregor mora da bude "čist" najmanje šest mjeseci da bi ponovo dobio dozvolu da se bori, što mu ne pada na pamet, odlučeno je da se potpuno prekine dogovor koji su imali UFC i USADA. Na stranu borca stao je i prvi čovjek UFC organizacije Dena Vajt koji želi Mekgregora za veliki UFC 300 u aprilu sljedeće godine.

Odnosi između dvije strane su potpuno narušeni i sada se USADA sama povlači iz dogovora pošto ne žele da zbog Mekgregora budu ismijavani u javnosti kao nedovoljno čvrsta organizacija. Kako će se ovo odraziti na sam UFC, ostaje da se vidi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC