• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraz se predaje bez borbe sa Novakom? Stigla loša vijest za Španca

Karlosa Alkaraza očekuje teška bitka za prvo mjesto, a sada je pitanje da li će uspjeti da se suprostavi Novaku Đokoviću do kraja sezone.

 Karlos Alkaraz povrijeđen Izvor: Twitter/TennisTV/screenshot

Karlos Alkaraz i aktuelni prvi reket svijeta Novak Đoković do kraja godine trebalo bi da se bore za prvo mjesto na kraju sezone. Španac ima ambiciju da napadne Srbina i povrati prvo mjesto, a velika prilika za to trebalo je da bude njihov dugo iščekivani okršaj na Završnom mastersu u Torinu koji će biti odigran od 12. do 19. novembra. Alkaraz je prije Novaka osigurao svoje mjesto na završnom turniru, međutim pitanje je da li će drugi reket svijeta moći da zaigra na sjeveru zbog povreda koje ga prate već duže vrijeme i zbog koje je u srijedu saopštio lošu vijest.

Španski teniser otkazao je nastup u Bazelu koji je na programu od 21. oktobra do 28. oktobra zbog čak dvije povrede. Njegov ljekarski tim javlja da se radi o zapaljenju tabana, koje se proširilo na mišiće gluteusa, što će definitivno spriječiti Alkaraza da se približi najboljem teniseru svijeta, jer sada propušta šansu da osvoji 500 bodova na ATP listi. Na sve to, Španac gubi 180 bodova jer je prošle godine igrao polufinale ovog turnira, kada je izgubio protiv Feliksa Ože Alijasima.

Alkarazu je sada najvažnije da se oporavi do završnog turnira u Torinu, a 29. oktobra kada se završi turnir u Bazelu, Špancu će se odbiti bodovi iz Bazela pa će imati osvojenih 8.625 bodova, dok Đoković ostaje na 11.045 jer nije igrao prošle godine na spomenutom turniru, tako da razlika između prvog i drugog reketa sveta biće 2.420 bodova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC