• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski mediji prije pet godina predviđali ATP listu od danas i baš se obrukali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte kako su engleski novinari predvidjeli da će izgledati ATP lista 2023. godine. Nisu vjerovali u Novaka Đokovića i malo je reći da su se obrukali.

 Englezi predvidjeli ATP listu bez Novaka Djokovica i sve promasili Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 398. nedjelju na vrhu ATP liste i ne planira da prepusti tron nikome od mlađe garde. Nedostaje mu samo jedna pobjeda na završnom mastersu u Torinu kako bi i godinu završio na liderskom mjestu, a kako igra teško je da iko sem Karlosa Alkaraza može i da ga "izazove". Ipak, prije pet godina mnogi su očekivali da će danas Nole biti daleko od ovog nivoa tenisa, a posebno su se proslavili engleski novinari.

Britanski "Telegraf" objavio je prije skoro pet godina (22. novembra 2018. godine) interesantan tekst u kome su njihovi novinari pokušavali da pogode kako će izgledati ATP lista u budućnosti. U pokušaju da predvide 2023. godinu, malo je reći da su se obrukali i još jednom su samo pokazali koliko ne vjeruju u Novaka Đokovića.

Tako je Sajmon Brigs predvidio da Novak Đoković čak neće biti TOP10 na kraju 2023. godine, čime je nevjerovatno potcijenio srpskog asa. Prema njegovoj procjeni, prvi na ATP listi trebalo je da bude Denis Šapovalov, talentovani kanadski teniser. Iako je imao nekoliko dobrih rezultata prethodnih godina, zapravo je 102. na svijetu. Možda je još veći promašaj Hjun Čung iz Južne Koreje, koji je pobijedio Novaka Đokovića 2018. godine na Australijan openu, ali od tada "ne postoji" i nije ni u hiljadu najboljih. U najboljih pet mu je i Stefanos Cicipas, pa Marin Čilić, dok je tu i Džek Sok koji je inače batalio tenis. Ovako izgleda njegova kompletna lista najboljih 10 tenisera za 2023. godinu, dok je u zagradi stvarni renking:

  1. Denis Šapovalov (102. na svetu)
  2. Hjung Čung (1.095)
  3. Stefanos Cicipas (6)
  4. Marin Čilić (663)
  5. Džek Sok (odustao od tenisa)
  6. Karen Hačanov (15)
  7. Nik Kirjos (bez renkinga, nije igrao godinu dana)
  8. Dominik Tim (95)
  9. Kajl Edmund (535)
  10. Aleksander Zverev (8)
Izvor: HMB Media/Antonio Borga / imago sportfotodienst / Profimedia

Ni kolege nisu bile znatno uspješnije, ali su barem bile svjesne da Nole "nije rekao još zbogom". Tako je Čarli Eklšer mislio da će Zverev biti najbolji na svijetu, a za njim Cicipas, Šapovalov, Tim, Hačanov, pa Đoković kao šesti, dok je u najboljih 10 "ugurao" još i Feliksa Ože-Alijasima, Aleksa de Minora, Kajla Edmunda i Davida Gofana.

"Od starijih igrača, Novak Đoković i dalje pokušava da dostigne rekord penzionisanog Rodžera Federera od 20 grend slemova", bila je predikcija ovog novinara koji nije ni svjestan da će Nole u januaru napasti svoj 25. "mejdžor" u Australiji.

Njihova koleginica Viki Hodžs, predvidjela je da će Novak Đoković u 2023. godini biti peti na ATP listi i bila je najbliža da pogodi plasman, ali... Prema njenoj procjeni, na prvom mjestu je trebalo da bude Zverev, pa Tim, Ćorić i Švarcman, dok su iza Noleta još Hačanov, Cicipas, Šapovalov, Ože-Alijasim i Gofan. "Zbog godina i povreda Federera, Nadala i Mareja, Novak Đoković je posljednji u velikoj četvorci i igra dobro protiv mlađe generacije, čak i sa 36", napisala je novinarka koja nije mogla ni da zamisli da će Đoković i danas biti najbolji na svijetu.

Čikamo ponovo engleske novinare da se bave prognozom najboljih 10 za 2028. godinu i da ponovo zaborave na Novaka, ako smiju ovoga puta...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC