• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji teniser svih vremena pobijedio je Huberta Hurkača i čeka trijumf Janika Sinera.

 Uživo Đoković Hurkač Masters Torino prenos Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je danas, u trećem kolu grupne faze takmičenja na završnom godišnjem ATP turniru, Poljaka Huberta Hurkača u tri seta, sa 7:6 (7:1), 4:6, 6:1, ali mu to ne garantuje plasman u polufinale.

U borbu za titulu Đoković će ući samo ukoliko večeras Italijan, Janik Siner pobijedi Danca Holgea Runea. Ako pobijedi Rune, on i Siner će proći u polufinale.

Novaku je danas za siguran plasman među četiri najbolja bila neophodna pobjeda od 2:0 i poslije dobijenog prvog seta činilo se da će u tome uspjeti, ali je skupo platio jedan loše odigran svoj servis gem u drugom setu.

Hurkač je u petom gemu drugog seta neočekivano napravio brejk sa nulom i poveo 3:2, a Đoković je jedinu šansu da se vrati imao u osmom gemu, kada je izborio dvije vezane brejk šanse. Poljak je obe poništio as servisima i nakon toga je bez problema izborio treći set.

Novak je tada zaigrao na vrhunskom nivou i deklasirao je protivnika, ali mu to više nije značilo ništa, jer i da je izgubio sa 2:1, u polufinale bi ga odvela pobeda Sinera.

16:46

KRAJ MEČA - 6:1!

Novak Đoković je pobedio Huberta Hurkača u trećem kolu grupne faze! Rutinski treći set odlučio je pobednika, ali on neće imati uticaj na plasman u polufinale Završnog mastersa - svi ćemo morati da navijamo za Janika Sinera jer samo njegova pobeda šalje Novaka u nokaut fazu turnira.

16:38

4:1 - Blizu pobede!

Sigurnim servisima Novak Đoković stiže na dva koraka od pobede nad Hubertom Hurkačom. Taj trijumf doneće mu novih 200 bodova na ATP listi, gde je već ubedljivo prvi, a večeras ćemo saznati i da li su dva trijumfa dovoljna za prolaz u polufinale.

16:34

3:1 - BREJK!

Uspeo je Novak Đoković da oduzme servis gem poljskom teniseru, pa bi ovaj meč mogao brzo da bude gotov. Šteta što se završava u tri, a ne u dva seta...

16:25

Kalkulacije!

Ishod trećeg seta na meču Novaka Đokovića i Huberta Hurkača nije važan za mesto u polufinalu Završnog mastersa. Naravno, njih dvojica će igrati takmičarski jer je u opticaju 200 ATP bodova i gotovo 400.000 dolara, ali... Što se rezultata tiče, presudiće meč Sinera i Runea večeras.

Da bi se Novak Đoković našao u polufinalu Završnog mastersa u Torinu, potrebno je da Janik Siner pred domaćom publikom savlada Holgera Runea. Ukoliko se to ne desi, Novak Đoković je eliminisan nakon grupne faze. Opširnije o tome čitajte u posebnom tekstu koji se bavi samo kalkulacijama.

16:16

KRAJ SETA - 4:6!

Hubert Hurkač ima 1:1 u setovima protiv Novaka Đokovića, a tome se najviše obradovao Janik Siner. Doduše, ni Holger Rune nije u lošem položaju jer bi u večerašnjem meču mogao da odigra revijalno protiv kolege iz Italije i da zajedničkim snagama izbace najboljeg svih vremena.

16:15

4:5 - Sad mora!

Hubert Hurkač će u narednom gemu servirati za osvajanje drugog seta, što znači da Novak Đoković praktično mora da osvoji taj gem.

16:10

Najbolji potez meča!

Pogledajte Novakovu majstoriju!

16:04

3:4 - Smiri se, Novače!

Uspeo je Đoković da osvoji gem na svoj servis, pa sada ostaje "samo" da napravi brejk i uzme gem na servis Huberta Hurkača!

15:57

2:3 - Brejk!

Kiks Novaka Đokovića i izgubljen gem na svoj servis, bez ijednog osvojenog poena! Bio je ovo najslabiji deo meča za srpskog tenisera, pa će morati da stiže zaostatak u nastavku drugog seta... Neće to biti lako!

15:48

2:1 - Sve po planu!

Novak Đoković je prvi servirao u drugom delu meča, a u prva tri gema nismo videli brejk. Za sada srpski teniser čuva prednost, a nadamo se da će u ovom delu meča biti prilike za napad i pre taj-brejka, ukoliko Hubert Hurkač popusti sa servisima!

15:35

KRAJ PRVOG SETA - 7:6!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je osvojio prvi set i sada je na korak od pobede u ovom meču. Još jedan set i kraj! 

Izvor: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

15:34

Tok taj-brejka!

Ovako je to izgledalo:

  • Đoković osvaja poen na servis Hurkača
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Đoković osvaja poen na servis Hurkača
  • Đoković osvaja poen na servis Hurkača
  • Đoković osvaja poen na svoj servis
  • Hurkač osvaja poen na servis Đokovića
  • Đoković osvaja poen na servis Hurkača
15:30

6:6 - Gledamo taj-brejk!

Nakon osvojenog gema na svoj servis, Novak Đoković je izborio taj-brejk. Pratimo najbitniji deo prvog seta.

15:27

5:6 - Novak, za ostanak!

Moraće Novak Đoković da osvoji gem na svoj servis i tako izbori taj-brejk prvog seta na meču protiv Huberta Hurkača! Ako je suditi po servisima, gledaćemo dramu u Torinu danas.

15:21

4:5 - Na drugi može da se igra!

Ako Hubert Hurkač bude u kontinuitetu promašivao prve servise, biće šansi za Novaka Đokovića. Šteta što se to u dosadašnjem delu meča nije dešavalo često. Kada pronađe prvi servis, poljski teniser je veoma siguran! 

Izvor: Profimedia

15:11

3:4 - Uvek pronađe servis...

Čak i kada Novak Đoković odigra nekoliko dobrih poena u gemu tokom kojeg servira Hubert Hurkač, Poljak se izvuče dobrim servisima. U sedmom gemu prvog seta to je udario as udarcem.

15:02

2:3 - Kao ne ide, a zapravo...

Novak Đoković je imao nekoliko polušansi da zapreti Hubertu Hurkaču u trećem meču grupne faze Završnog mastersa, ali... Nije uspeo da ih iskoristi. Srpski teniser sigurno osvaja gemove na svoj servis, ali je od brejka još daleko!

14:52

1:2 - Silan je Hurkač!

Ne pruža Poljak Novaku mnogo šansi za brejk na početku meča. Moraćemo da sačekamo takvu šansu za najboljeg tenisera svih vremena, protiv čoveka koji je ove sezone više od 1.000 puta odservirao asove!

14:50

Piksi, evo pojačanja!

Zagrevanje pred meč protiv Hurkača obeležilo je Đokovićevo igranje fudbala. Možda da ga Dragan Stojković uvrsti na širi spisak za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine?

14:46

0:1 - Novak zapretio!

Nije bilo prave prilike za brejk, ali Novak Đoković je pokazao zube Hubertu Hurkaču, koji je najbolji server na svetu u ovom trenutku.

14:42

Počinjemo!

Poljski teniser Hubert Hurkač prvi servira u ovom meču, a mi navijamo za pobedu Novaka Đokovića u dva seta!

14:30

Novak na fudbalu!

Pred početak turnira u Torinu Novak Đoković je ispratio jednu utakmicu Serije A. Juventus je na svom terenu savladao Kaljari (2:1), a Novak se na kraju susreta sastao sa Borisom Radunovićem, Filipom Kostićem i Dušanom Vlahovićem, srpskim fudbalerima koji su bili akteri tog meča.

14:20

Motivacija!

Novak Đoković će sebi pronaći motivaciju za nove uspehe u Karlosu Alkarazu, koji bi mogao da ga "pogura" do novih rekorda i još većih uspeha! Najbolji teniser svih vremena već je uradio neverovatne stvari, a zbog mladog Španca mogao bi još nekoliko...

14:10

Problemi sa publikom!

Kao prethodne nedelje u Parizu, Novak nije savršano kliknuo sa navijačima u Torinu. Zapravo, problemi su nastali tokom meča protiv domaćeg tenisera, kada je Đoković od italijanske publike dobio zvižduke u finišu susreta. Tada je on počeo da "diriguje", što se nimalo nije svidelo navijačima.

14:00

Kako Novak može da ispadne?!

Postoji opcija čak i ukoliko pobedi sa 2:0 u setovima, a bude imao lošiji gem količnik od Sinera i Runea. Zapravo, najbolji scenario je da Novak pobedi u samo dva seta, što mu značajno povećava šanse, a ukoliko se to ne desi svim silama ćemo navijati za Janika Sinera u večerašnjem meču.

Pobeda italijanskog tenisera znači da je Novak Đoković prošao u polufinale, bez ikakvog obzira na ishod njegovog meča koji se igra za nešto više od pola sata.

13:55

Kad počinje meč?

Novak Đoković i Hubert Hurkač igraće meč trećeg kola grupne faze od 14:30, pa će najbolji srpski sportista imati vremena da kasnije isprati drugi singl meč u svojoj grupi. Podsećamo, i taj meč je veoma važan.

13:50

Protiv koga igra Novak?

Iako je na početku turnira delovalo da će mu rival u trećem kolu biti Stefanos Cicipas, to se neće desiti. Već na početku drugog meča Grk je predao meč Runeu, zbog čega se organizatori morali da pozovu prvu rezervu. Devetoplasirani Hubert Hurkač dobio je priliku da se bori za 200 bodova i nekoliko stotina hiljada dolara, što će biti njegov glavni motiv protiv Novaka jer šanse za polufinale nema!

Hurkač je trenutno deveti teniser sveta, u karijeri ima sedam ATP titula, a na grend slemovima samo je jednom igrao polufinale. Solidan je dubl igrač zbog jakog servisa i dobre igre na mreži, pa je svojevremeno bio 30. na svetu u toj kategoriji, uz četiri ATP titule. Protiv Novaka Đokovića odigrao je šest mečeva i nema pobedu nad najboljim svih vremena. Đoković je na tim susretima izgubio samo dva set - oba na Vimbldonu (2019. i 2023. godine), pošto je trava Hubijeva omiljena podloga.

13:40

Drugo kolo!

Usledio je poraz za Novaka Đokovića, na njegovom drugom meču u Torinu. Od njega je nakon još jednog maratonskog meča i velike drame bio bolji domaći predstavnik i ljubimac italijanske publike Janik Siner. Zbog poraza u drugoj rundi Đoković sada mora da se bavi i kalkulacijama o prolasku u polufinale turnira.

13:35

Prvo kolo!

Đoković je turnir započeo trijumfom protiv Holgera Runea, koji je pokazao da bi u narednim godinama mogao da bude jedan od najvećih rivala srpskom teniseru. Igrali su tri seta, dva taj-brejka i na neki način postali deo istorije jer je osvajanjem 200 bodova na ovom meču Novak Đoković obezbedio da osmi put završi godinu kao prvi igrač planete.

13:30

Dobar dan!

Najbolji srpski sportista Novak Đoković nastavlja učešće na Završnom mastersu u Torinu - njegov protivnik u poslednjem kolu grupne faze je Hubert Hurkač koji je upao na turnir kao zamena za Stefanosa Cicipasa. Novak mora da pobedi kako bi sebi povećao šanse, a postoji opcija da ispadne čak i ako dobije meč protiv Poljaka.

UKRATKO

  • Đoković - Hurkač 2:1 (7:6, 4:6, 6:1)
  • Novak navija za Sinera
  • Ako Siner izgubi - Đoković ispada
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije