• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj tekst govori sve o odnosu Đokovića i Alkaraza: Španac je poklon za Srbina, evo i zašto!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je našao "uragan" koji će ga pogurati, motivisati da i dalje osvaja. Taj uragan se zove Karlos Alkaraz!

 Pojava Karlosa Alkaraza je poklon za Đokovića - sada ima rivala Izvor: John Patrick Fletcher/Action Plu / Actionplus / Profimedia

Glavna priča ovogodišnjeg završnog mastersa u Torinu, ali i kompletnog finiša sezone nakon US Opena je to da li će Novak Đoković uspjeti da bude prvi na kraju sezone. Uspio je to Srbin, ali se tokom kompletne tekuće sezone rodilo novo rivalstvo. Nije više tema Novak protiv Nadala, odavno nije tema Novak i Rodžer Federer, već je tema Novak ili Alkaraz. 

O tome je na sjajan način pisao novinar "Njujork Tajmsa" Kurt Striter. On je u svom tekstu pod naslovom "U Karlosu Alkarazu Novak Đoković je dobio dugo očekivani poklon: Rivala!" govori o tome koliko je i za samog Đokovića značilo da mu nova generacija tenisa ponudi makar nekoga ko može da ga namuči! Uspio je Danil Medvedev da ga na kratko sruši sa vrha ATP liste, ali realno da nije bilo politike i zabrana za Srbina to se ne bi desilo. Sada ipak protiv Alkaraza sa kojim ima skor od dvije pobjede i dva poraza ima rivala za respekt.

"Novak Đoković je dominirao u svim najbitnijim momentima prvog dijela teniske sezone. Nakon što je osvojio svoj deseti Australijan open pojavio se sa krunom na Rolan Garosu, njegovim 23. grend slemom čime je izjednačio rekord. Pobjeda na Vimbldonu, najsvetijem teniskom terenu, bi ga postavila na tri četvrtine puta da postane prvi čovjek sa kalendarskim grend slemom u 54 godine. Djelovalo je da je Srbin na putu da otključa najveće dostignuće u sportu i da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji mu konkurišu za mjesto najvećeg ikada. A onda je došao "Uragan Karlito" Karlos Alkaraz i iznenadio je svijet tenisa sa pobjedom nad Đokovićem na vimbldonskoj travi, podlozi koja bi trebalo da bude kriptonit za Španca", navodi on u tekstu. 

On je naveo da su se stvari na Vimbldonu mnogo promijenile, a da je uprkos porazu srpskog tenisera ovo za njega bio pravi poklon! Dobio je ono što mu je bilo potrebno da dobije dodatnu motivaciju za nastavak na najvišem nivou. 

"Koliko brzo sudbina može da se promijeni. VImbldon je bio tek treći međusobni meč ove dvojice, ali kada je sve bilo gotovo i kada je Alkaraz podigao najveći teniski trofej u nebo, ovo je preraslo u totalno rivalstvo za superemaciju u muškom tenisu. Kakav je poklon Alkaraz za tenis. Kakav je poklon ova nova sila za Đokovića", zaključio je Kurt Striter.

On je potom podijelio karijeru Novaka Đokovića u tri dijela i po njemu je treći dio karijere trofejnog tenisera tek počeo! Izgleda da i on misli da je "35 novih 25". 

  • Deo I: Jako davno kada je djelovalo da će biti vječno u sjenci Nadala i Federera
  • Deo II: Kada je 2011. krenuo na najnevjerovatniju seriju u istoriji muškog tenisa, epohu u kojoj je osvojio 22 grend slema i uspio da dominira nad dvojicom rivala. Da li je to zbog njegove dijete ili zbog meditacije, joge i mentalnog treninga? Da li je uopšte bitno?
  • Deo III: Kada se Federer povukao da vodi svoje poslovno carstvo, a Nadalove povrede su stavile pod sumnju da će se vraćati na tur Đokovićeva karijera je konačno bila bez prijetnji. A onda se pojavio novi protivnik. Za igrača toliko ponosnog i svjesnog svog mjesta u tenisu pomisao na narednih 15 godina Karlosa Alkaraza verovatno nudi novu motivaciju. Ako ostane zdrav moguće je da će Španac napasti Đokovićeve rekorde. 

Sada se čeka da se vidi da li ćemo na završnom mastersu vidjeti još jedan njihov duel. Za sada Novak ima pobjede u polufinalu Rolan Garosa i u finalu Sinsinatija, a Alkaraz u duelima na završnom mastersu i u finalu Vimbldona. Cijeli teniski svijet čeka da se ovaj duel desi, ali prvo mora Novak da savlada Huberta Hurkača, a da se Alkarazu poklope kockice u drugoj grupi. Sačekaćemo, možda ih vidimo i u polufinalu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Bravo!! Odličan tekst. Nepristrasan.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC