• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković postavlja novi rekord - ne pada sa vrha ATP liste!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković odbio napad Karlosa Alkaraza i produžio vladavinu na vrhu ATP liste.

 đoković prvi na svijetu do 29. januara 2024. godine Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena i trenutno prvoplasirani na ATP listi Novak Đoković nema namjeru sa se skloni sa čelne pozicije. Pobjedom nad Holgerom Runeom u prvoj rundi grupne faze obezbijedio je sebi da godinu završi na vrhu, a eliminacija Karlosa Alkaraza nakon ubedljive partije u polufinalu Završnog mastersa donijela je novu promjenu - zbog tog trijumfa Novak Đoković ne može da padne sa prvog mjesta prije 29. januara 2024. godine!

Ujedno, to znači da će Novak Đoković biti prvi nosilac na Australijan openu, ali i da će na čelu ATP liste provesti najmanje 409 nedelja! Impresivan rezultat vjerovatno će biti i nešto bolji, jer moramo imati u vidu da je prvi grend slem sezone Novakov omiljeni turnir iz kategorije najvećih i da je čak 10 puta osvojio trofej u Melburnu!

Novak će priliku za popravljanje bodovnog salda imati na Junajted kupu gdje će predstavljati Srbiju, možda i na nekom manjem turniru u Australiji početkom godine, ali i u finalu Završnog mastersa. Pobjeda ili poraz protiv Janika Sinera neće moći danas da nam daju odgovor na pitanje da li će Novak produžiti vladavinu i poslije 29. januara, ali je važno da se bodovi prikupljaju jer svaki može da bude bitan za odbijanje napada Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva, Janika Sinera i ostalih tenisera koji su deceniju i više mlađi od Đokovića.

Novak Đoković će na čelu ATP liste provesti najmanje 409 nedjelja i po tome će biti ubjedljivo ispred svih konkurenata u istoriji tenisa. Drugoplasirani na listi je Rodžer Federer koji je na vrhu liste proveo 310 nedjelja, Pit Sampras je još davno odradio 286 nedjelja na vrhu liste, Ivan Lendl ih ima 270, a Džimi Konors 268. Tek šesti teniser u istoriji po ovom parametru je Rafael Nadal sa "samo" 209 nedjelja - odnosno čak 200 manje od najboljeg svih vremena!

Pokušali su oni koji ne cijene dovoljno Novaka Đokovića da u konkurenciju po ovom parametru ubace i nekadašnju teniserku Štefi Graf koja je na čelu WTA liste provela 377 nedjelja, ali je srpski teniser preskočio i taj rekord. Ostaje im, možda, da se nadaju kako Novak neće dostići braću Boba i Majka Brajana koji su godinama dominirali u dubl konkurenciji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC