• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija počišćena na Svjetskom prvenstvu: Još jedan poraz - ovog puta ubjedljiv

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nisu se srpske rukometašice oporavile od Danske.

 Rukometašice Srbije izgubile od Rumunije 28:37 Izvor: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Reprezentacija Srbije izgubila je u meču protiv Rumunije 28:37, čime je doživjela drugi poraz na Svjetskom prvenstvu za rukometašice. Poslije poraza protiv Danske u prvom meču na turniru u petak, izabranice Uroša Bregara podbacile su u meču protiv tima koji je na svaki način nadigrao srpsku selekciju. Posljednja šansa za srpske djevojke biće duel protiv Čilea u utorak uveče, a južnoamerički autsajder moraće da padne da bi se Srpkinje plasirale u sljedeću fazu - i to bez prenesenih bodova, što će umnogome otežati borbu za plasman u nokaut fazu.

Rumunke su se ovim trijumfom već kvalifikovale za drugu fazu i u derbiju protiv Danske u utorak od 20.30 časova odlučivaće ko će biti prvi i ko će prenijeti maksimalni broj poena. Sa druge strane, Srbija je u danskom gradu Herningu dobila lekciju kako bi trebalo da izgleda na završnom turniru.

Rumunka Eliza Bukeši bila je najefikasnija igračica utakmice sa osam golova, dok su Srpkinje Jovana Jovović i Marija Laništanin postigle po pet - nedovoljnih i za neizvjesnu utakmicu, a ni za pobjedu protiv komšijske selekcije.

Reprezentativke Srbije učestvuju šesti put zaredom na Svjetskom prvenstvu, najveći uspjeh ostvarile su 2013. u Srbiji, kada su bile vicešampkionke, a potom su dva puta stale u nokaut fazi, pa dva puta u glavnoj rundi, u koju će se izvjesno plasirati i ove jeseni, ali sada je već veoma teško da će "izaći" iz nje u eliminacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC