• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australijan open povećao nagradni fond ali... Šampionima manje novca nego 2020!

Autor Dragan Šutvić

Porast znači da se nagradni fond na grend slemu u Melburn Parku više nego udvostručio tokom posljednje decenije, ali je novac sada daleko ravnomjernije raspoređen.

 australijan open povećao nagradni fond manje novca šampionima  Izvor: Profimedia

Australijan open, prvi grend slem u sezoni, počinje 14. a završava 28. januara.

Trofeje će braniti Novak Đoković i Arina Sabalenka, a u danima pred početak Otvorenog prvenstva Australija, stigle su informacije o povećanju nagradnog fonda.

Isti je, naime, povećan je za 13 odsto, na 86,5 miliona australijskih dolara, odnosno 59,04 miliona američkih dolara za 2024. godinu, a najveći procenat povećanja predviđen je za one koji su igrali u ranijim rundama i kvalifikacijama.

Porast znači da se nagradni fond na grend slemu u Melburn Parku više nego udvostručio tokom posljednje decenije, ali je novac sada daleko ravnomjernije raspoređen.

"Povećali smo nagradni fond za svako kolo Australijan opena sa velikim povećanjem u kvalifikacijama i ranim rundama u singlu i dublu", naveo je direktor turnira Kreg Tajli u saopštenju za medije.

Tajli je istakao da se ovim želi osigurati da Australija ostane početna platforma za globalnu tenisku sezonu i da igrači i njihovi timovi imaju sve što im je potrebno da im pomognu da igraju najbolje što mogu.

Dva šampiona u singlu će dobiti po 3,15 miliona australijskih dolara (2,15 miliona američkih dolara), što je, ipak, za milion dolara manje nego što su Novak Đoković i Sofija Kenin dobili za osvajanje titula na posljednjem turniru prije pandemije korona virusa.

Gubitnici u prvom krugu će, međutim, biti nagrađeni čekom na 120.000 australijskih dolara (88.830 američkih), što je 30.000 više nego što bi dobili 2020. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC