• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petar ipak ne igra za Španiju!

Autor Dragan Šutvić

Na kraju je mladi 18-godišnji srednji bek u posljednji čas ispao sa spiska Đordija Ribere.

 Petar ipak ne igra za Španiju! Izvor: Andrzej Iwanczuk/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Talentovana braća Cikuša su preko oca Hrvata mogla da zaigraju za rukometni tim "kauboja", preko majke iz Kikinde za Srbiju, ali su se Petar i Đorđe opredijelili za Španiju! Mladi srednji bek Petar Cikuša je ove sezone posle teške povrede Slovenca Domena Makuca u meču sa Vojvodinom dobio priliku da zaigra redovno u Barseloni, a onda je dobio i poziv Đordija Ribere.

Legendarni selektor Španije ga je prvo zvao na nekoliko kvalifikacionih mečeva, a zatim i na širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj koje je na programu u januaru, ali sada je mladi Cikuša otpao! U posljednjem presjeku Ribera je ispod crte oostavio Cikušu i pivota Havija Rodrigeza.

I bez njih ovaj tim će biti izuzetno konkurentan pošto će na golu biti iskusni Gonzalo Perez de Vargas, na krilu će biti sjajni Aleš Gomeš-Abeljo, a braća Aleks i Dani Dušebajev će biti glavni kada su bekovske pozicije u pitanju. 

Srpski tim je za sada i dalje na 19 igrača i čeka se oporavak kapitena Nemanje Ilića koji je imao manju povredu zadnje lože, a u srpskoj grupi je prvi svoj sastav kompletirao Island. Na kraju su ispali Andri Mar Runarson i Leo Gunarson, a dobre vijesti za Islanđane su da je povrijeđeni Jonson uspio da se oporavi.

Glavni igrači tima koji će igrati sa Srbijom u grupi su iskusni Aron Palmarson, Bjarki Mar Elison, kao i Janus Smarason, Gisvaldi Gudjonson i Imir Gislason. Dosta problema pred sam početak Evropskog prvenstva 10. januara ima tim Hrvatske koji će na duelu sa Crnom Gorom biti bez Igora Karačića, Ivana Martinovića, Davida Mandića, Tina Lučina i golmana Dominika Kuzmanovića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC