• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaš "zmajeva" Vladan Đurđević: Ako smo parirali Šveđanima, možemo i protiv Holandije i Gruzije

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine očekivano je poražena od aktuelnog prvaka Evrope na startu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

 Vladan Đurđević za MONDO: Ako smo parirali Šveđanima, možemo i protiv Holandije i Gruzije Izvor: EHF/Screenshot

Švedska je opravdala ulogu favorita protiv "zmajeva", koji su prema opštim ocjenama, pokazali zube dobrim dijelom utakmice u Manhajmu u prvom kolu Grupe E - 29:20 (14:7).

Ipak, lošija partija izabranika Irfana Smajlagića u drugom dijelu prvog i drugog poluvremena, "kumovali" su već upisanom porazu od evropskih šampiona, koji su kako je istakao selektor BiH "poput mašine".

Bez obzira na startni neuspjeh, dobar utisak ostavili su bh. rukometaši, među kojima je i desno krilo banjalučkog Borca m:tel Vladan Đurđević.

"Mislim da možemo biti zadovoljni igrom od sinoć i na otvaranju Evropskog prvenstva. Nije mala stvar ekipu jedne reprezentacije Švedske, evropskog prvaka, držati skoro čitavu utakmicu na tri-četiri razlike. Vjerujem da smo pokazali karakter, želju i volju, da su to navijači prepoznali i da su zadovoljni pruženom partijom", rekao je Đurđević za naš portal.

Desnorilni rukometaš Banjalučana je protiv Šveđana imao maksimalan učinak - dva udarca, dva gola.

"Utakmice kao što su ove, stvarno je neopisiv osjećaj igrati i jednostavno ih čovjek mora doživjeti. Zadovoljan sam svojom igrom i stvarno sam uživao u svakom minutu provedenom na terenu i van njega, jer ne pruža se puno puta prilika da igraš ovakve utakmice na ovakvim takmičenjima i protiv ovakvih ekipa".

Prema njegovim riječima, očekuje u nastavku takmičenja još bolju igru selekcije BiH.

"Nadam se da ćemo još više poboljšati našu igru i u narednim utakmicama doći do istorijske prve pobjede na evropskim prvenstvima što bi bio ogroman uspjeh za našu reprezentaciju, ali i pored toga trebamo biti zadovoljni i samim plasmanom odnosno prilikom da smo se našli na ovakvom jednom turniru".

"Zmajeve" već u subotu od 18 časova očekuje susret drugog kola grupne faze protiv selekcije Holandije, koja je na startu savladala debitanta Gruziju - 34:29 (19:12).

"Mislim da našu šansu možemo tražiti i protiv Holandije i Gruzije, iako su na sinoćnjoj utakmici pokazali ozbiljan kvalitet i brzu igru, ali ako smo mogli parirati Šveđanima skoro čitavu utakmicu, vjerujem da i u naredne dvije partije možemo pružiti odlične partije", zaključio je rukometaš "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC