• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinska senzacija u Melburnu, pa politička poruka svijetu: Podržite nas protiv Rusa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska odmah nakon meča na Australijan openu govorila o ratu u svojoj zemlji.

 Ukrajinska senzacija u Melburnu, pa politička poruka svijetu: Podržite nas protiv Rusa! Izvor: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Nakon što je napravila najveću senzaciju na početku Australijan opena i šampionku vimbldona Marketu Vondrušovu izbacila nakon što joj je prepustila samo tri gema (6:1, 6:2), ukrajinska teniserka Dajana Jastremska još jednom je podigla glas zbog rata. Teniserka koja je svojevremeno bila na strani Novaka Đokovića sada traži podršku čitavog svijeta za Ukrajinu, koja je već dugo u ratu sa Rusijom!

Po riječima ukrajinske teniserke, ona je ponosna kako njena država i sugrađani odolijevaju napadu Rusije, ali i ističe da joj nije bilo nimalo lako da igra u Brizbejnu. Dok je nastupala na turniru pred Australijan open, kuću Dajanine bake pogodila je raketa!

"Da bismo pričali o onome što se dešava u Ukrajini nekoliko sekundi nije dovoljno. Ponosna sam na Ukrajinu. Ponosna sam na ukrajinski narod! Ponosna sam na naše ratnike! Kada sam igrala turnir u Brizbejnu, raketa je pogodila kuću moje bake. Saznala sam to prije meča, bilo je teško igrati. Moramo da zapamtimo šta se dešava i pružimo što više podrške Ukrajini. Ponosna sam što sam Ukrajinka", izjavila je Dajana Jastremska.

Podsjećamo, Dajana je početkom 2022. godine napustila Ukrajinu, a njeni roditelji su donijeli takvu odluku kako bi bila u mogućnosti da spasi život svojoj mlađoj sestri. Detaljno je opisivala koliko je teška situacija, a zatim i plakala na teniskom terenu nakon odigranog meča.

Nakon što je na turniru u Lionu Dajana Jastremska igrala finale i osvojila značajnu svotu novca, odlučila je cjelokupan prihod donira ukrajinskoj vojsci, iako ni njena porodica u tom trenutku nije bila u sjajnoj situaciji. Bio je to njen način da podrži ukrajinske vojnike, koji već mjesecima ratuju protiv Rusije.

Dajana je trenutno 93. teniserka planete, ali njen stvarni plasman je daleko bolja pozicija. Ima tek 23 godine i u narednim godinama će, ukoliko bude sve u redu, moći da stigne do vrha WTA liste. Svojevremeno je bila 21. teniserka planete, ali je tokom 2021. godine bila suspendovana zbog dopinga i to je uticalo na razvoj njene karijere.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
Đoković slavi poen sa srpskim navijačima
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Па што си побјегла из Украјине? Зашто ти ћаћа није на ратишту,?Најлакше је туђим ##.... глогиње млатити

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC