• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija ga je vratila u život, a razbio nas je!" Matić o dželatu reprezentacije: Živi pet metara od mene i muku muči!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija je propustila šansu da protiv Islanda i Mađarske obezbijedi prolaz dalje, a srpski tim se najviše mučio sa Benceom Banhidijem.

 Vladan Matić o Banhidiju i utakmic Srbija Crna Gora Izvor: TV Arena sport 1 Premium/Screenshot

Srbija je izgubila od Mađarske u drugom kolu Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a ključ tog poraza bio je Bence Banhidi. O njegovoj dominaciji u meču sa "orlovima" pričao je prvo Momir Ilić, a onda se dotakao ovog igrača i Vladan Matić. Nekada legendarni reprezentivac Jugoslavije, a sada trener Metaloplastike, vrlo dobro poznaje ovog gorostasnog pivota. 

Kao neko ko je godinama radio i živio u Mađarskoj i sada mu je porodica tamo, a živi bukvalno pored ovog nevjerovatnog pivota koji je ne samo sa devet golova nego i sa brojnim iznuđenim sedmercima i isključenjima doprinio pobjedi svog tima. 

"E sad zašto smo se mi protiv Mađarske odlučili za takvu odbranu... Da smo ostavljali fizički dosta slabije igrače da se bore sa Banhidijem... Banhidi je moj komšija, mi živimo u istom dvorištu, pet metara od mene, dosta se družimo. Dečko cijele godine muku muči sa povredama i ova ga je utakmica vratila u život! On je ogroman, to je jedno tijelo od 135 kilograma, 205 centimatara visine, ali izuzetno pokretan, izuzetno taktički obučen, pod palicom Huana Karlosa Pastora, on ga je obučio za sve situacije, sve blokade, sve zna o rukometu i jako ga je teško čuvati. Potrebna su dva igrača da ga čuvaju, jedan na jedan nemate šta da tražite", rekao je Matić pred meč sa Crnom Gorom za "Arena sport". 

On se dotakao i meča sa Crnogorcima i istakao da je sada ovaj meč jako bitan i specifičan. Neće biti lako sa Crnogorcima, ali meč mora da se dobije. 

"Drugo je vrijeme sad, mnogo je drugačije vrijeme, prošlo je tu skoro deset godina. Drugačlije su emocije i sve. Sad imamo jednu stabilnu državu šta i kako i gdje hoće. Imamo svoju zastavu, grb, imali smo i tad, ali je tad ali sada je to mnogo stabilnije. Drugo sam meč protiv Crnogoraca to je jedna pikanterija i mislim da igrači ne treba sada da bacaju misli i sve šta će biti i kako će biti na drugoj utakmici, nego da se usredsrede i da odrade svoj dio posla. Poslije, šta će biti biće, to sam Bog zna. I jedni i drugi moraju da igraju na pobjedu, ali meni je u glavi nešto neriješen rezultat, Ali nadamo se da će Mađarska dati sve od sebe da prenese ta dva boda jer mnogo ulažu u sport, pogotovo u rukometu. Kod njih je poslije fudbala rukomet sprot broj dva, a kod nas to nije tako. Kod nas je fudbal, košarka, pa sve ostalo. Poslije ovih neuspjeha koje su doživjeli kao organizatori prvenstva, ali su obezbijedili Olimpijske igre i rasterećeni su. Nadam se da Island neće primijeniti druge takmtičke varijante nego kao mi i neće biti dobro", rekao je pred ovaj meč Vladan Matić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC