• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlove" su već otpisali i napali, ali još ništa nije gotovo - Srbija juri drugi krug!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija će protiv Crne Gore imati šansu ne samo da se nada prolasku u drugu fazu Eura.

 Srbija Crna Gora kalkulacije Evropsko prvenstvo u rukometu Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija je išla od sjaja do očaja na ovom Evropskom prvenstvu u rukometu. Sjaj je trajao tokom drugog poluvremena meča sa Islandom do posljednja dva minuta kada je ispuštena pobjeda, a onda je uslijedio očaj. Izgubljen je bod sa Islanđanima i uslijedio je poraz od Mađarske, koja takođe nije briljirala.

Ipak, nije sve izgubljeno! Srbija ima nadu da može da prođe dalje, a računica je jasna. Za sada imamo gol razliku "minus jedan" i gol Vukašina Vorkapića na samom kraju meča sa Mađarima nam je izuzetno pomogao. Islanđani su na gol razlici "plus jedan" i ako izgube od Mađara, a "orlovi" dobiju Crnu Goru sa dva gola razlike vidjećemo srpski tim u drugoj fazi. Bez prenesenih bodova, ali sada ne bismo smjeli da patimo za tim. 

Crna Gora je sa druge strane poslije dva tijesna poraza, od Mađarske sa dva, a od Islanda sa golom razlike ispala iz takmičenja, ali će protiv Srbije ovaj tim kao i uvijek biti ekstremno motivisan. Neki bi rekli i previše...

KAD I GDJE I ZA ŠTA IGRA SRBIJA? 

Srbija će svoj meč sa Crnom Gorom igrati od 18 časova sa tekstualnim prenosom na MONDU, dok će utakmica moći da se prati na "Areni sport" i na kanalima "RTS-a". Naravno da srpski tim igra za prolaz dalje i za ponos, a ako uspijemo da ubilježimo pobjedu sa dva ili više golova razlike moraćemo da čekamo duel Islanda i Mađarske od 20:30 da bismo znali jesmo li prošli dalje. 

Ako prođemo dalje, Srbija će i dalje biti u konkurenciji da se plasira na kvalifikacije za Olimpijske igre. Ukoliko favorizovani Španci i Hrvati prođu u drugi krug iz grupe B, uz ispadanje Poljske, Islanda, Crne Gore i Češke Srbija će morati da bude bolja u drugom krugu od Holandije i Portugala da bi došla na kvalifikacioni turnir. S obzirom na to da su oba tima iz svojih grupa prošla dalje bez prenesenih bodova to bi značilo da bi nam i jedna pobjeda u drugom krugu dala šansu da se nađemo u Parizu. 

S obzirom da je to bio cilj i prije nego što se pošlo u Njemačku, iako je naša rukometna javnost po običaju požurila da potone i proglasi brodolom nacionalnog tima, sa tim bi ipak trebalo sačekati. Makar dok ne odigraju protiv Crne Gore, ako ne i malo nakon toga. Još se nadamo.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

04:45
Miloš Kos
Izvor: MONDO/U. Arsić
Izvor: MONDO/U. Arsić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC