• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od poništavanja meča, Francuska je u finalu! EHF donio odluku – Sve je u skladu s pravilima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Francuska i Danska su definitivno finalisti nakon odluke Disciplinske komisije EHF-a o prigovoru Rukometnog saveza Švedske.

 EHF odlučio nema povrede pravila na meču Francuska - Švedska Izvor: Norbert Schmidt / imago sportfotodienst / Profimedia

Evropska rukometna federacija kasno sinoć pokrenula je istragu nakon prigovora Rukometnog savzea Švedske zbog posljednjeg pogotka primljenog u regularnom dijelu.

Elaim Prandi pogodio je iz kaznenog udarca za 27:27 i tako odveo Francusku u produžetke nakon kojih su “trikolori” slavili 34:30 i plasirali se u svoje prvo evropsko finale poslije 10 godina.

Ovaj pogodak izazvao je mnogo kontroverzi jer je Prandi prilikom izvođenja udarca napravio korak čime su povrijeđena pravila, međutim, sudije su priznale gol, a nisu koristile VAR tehnologiju da pregledaju ovu spornu situaciju.

Zbog toga se Rukometni savez Švedske je uputio zvanični prigovor EHF-u nakon meča, međutim, njihova žalba je bila uzaludna.

Nadali su se navijači Švedske, ali i mnogi drugi ljubitelji rukometa da bi EHF mogao da poništi meč, međutim, to se nije desilo – EHF je saopštio da je sve u skladu s pravilima, te da su isključivo sudije i delegate imali parvo da donesu odluku o gledanju video snimka.

Evo i saopštenja EHF-a:

“Disciplinska komisija donijela je odluku o prigovoru koja je uputio Rukometni savez Švedske nakon polufinala Evropskog prvenstva između Francuske i Švedske odigranog 26. Januara u Kelnu.

Prigovor je podnesen zbog nekorištenja VAR-a kako bi se provjerio posljednji kazneni udarac za Fracnusku u 60. Minutu utakmice.
Nakon pažljivog proučavanja situacije, odbor je odlučio da je korištenje VAR tehnologije mogućnost, a ne obaveza sudija.

VAR se koristi kada sudije imaju ozbiljne dileme da li su donijeli ispravnu odluku ili kada nisu mogli ispravno da vide situaciju.
Odluka o korištenju VAR-a je isključivo na sudijama ili delegatu utakmice.

Odluka da se ne gleda video snimak je u skladu sa EHF pravilima i konačna je, te je nemoguće da bude predmet prigovora. U skladu sa tim, prigovor se odbija kao neosnovan.

Žalba je moguća do 20 časova 27. januara”, stoji u saopštenju EHF-a.

Nakon ove odluke jasno je da će u finalu u nedjelju igrati Francuska i Danska.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC