• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPSKA DRAMA - Francuska srušila prvaka Evrope! Šveđane deset sekundi dijelilo od finala – a onda ŠOK!

Autor Dragan Šutvić

Kasnila je Švedska sedam golova za Francuzima nakon prvog poluvremena, u nastavku je preokrenula rezultat i stigla na nekoliko sekundi do finala, ali su "trikolori" na kraju slavili nakon epske drame.

 Rukomet EURO 2024 Francuska pobijedila Švedsku  Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Francuska je prvi finalista rukometnog Evropskog prvenstva u Njemačkoj!

Kasnili su Šveđani tokom prvog poluvremena sedam golova za Francuskom, u drugom dijelu su to nadoknadili i bili na par sekundi do pobjede, da bi na kraju Francuzi stigli do trijumfa nakon produžetaka!

FRANCUSKA – ŠVEDSKA 34:30 (17:11, 27:27)

Tako će Francuska imati priliku da u nedjelju osvoji svoju četvrtu titulu, a prvu nakon pune decenije, dok je Švedska prokockala priliku da prvi put od početka vijeka veže dvije titule!

Inače, četvrti put zaredom su se reprezentacije Francuske i Švedske sastale u polufinalima velikih takmičenja, a rezultat je sada 2:2.

Sve je počelo na prvenstvu svijeta 2021. godine u Egiptu, kada su rezultatom 26:32 trijumfovali Skandinavci, koji su pobjedu izvojevali i godinu dana kasnije, na kontinentalnom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj (33:34).

"Trikolori" su dio duga naplatili prošle godine, kada su u bici za finale SP u Poljskoj i Švedskoj upisali pobjedu rezultatom 31:26, a stvari su "poravnate" nakon hičkokovske završnice meča u Kelnu.

Prvih 30 minuta, francuska selekcija završila je prednošću od šest golova (17:11), a "krivac" za takav rasplet je period od šestog do isteka 15. minuta. Od 3:4 za Šveđane, Francuska je serijom 7:0 došla do plus šest (10:4).

Furiozno je Švedska ušla u drugo poluvrijeme, pa je rako u 40. minutu prednost Francuza "istopljena" (18:18). Potom su Francuzi kreirali seriju 3:0, ali je na krilima sjajnog golmana Andreasa Paličke, koji je u drugih 30 minuta odbranio tri sedmerca, Švedska u 52. minutu prvi put još od starta meča došla do vođstva (22:23), a potom tri minuta kasnije i do plus dva (23:25).

Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

A onda – drama!

Na ulasku u posljednjih desetak sekundi, pri minimalnom vođstvu Švedske (27:26), Džim Gotfridson je napravio korake. Francuska je krenula u posljednji napad, dosuđen je deveterac po isteku vremena, a u gol ga je, preko "živog zida", pretvorio Eloam Prandi, što mu je bio tek drugi pogodak na utakmici, pa se ušlo u produžetke!

Nije Švedska uspjela da se oporavi od tog šoka – dodatnih deset minuta počelo je serijom 3:0 za "trikolore", dok je na dva minuta i deset sekundi do kraja bilo i plus četiri za Francusku (32:28), koja će, rekli smo, tako u nedjelju imati priliku da stigne do svoje prve evropske titule nakon deset godina.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC