• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik EHF-a se oglasio i priznao grešku: Gol Francuza nije regularan, ali se priznaje

Ovakva nepravda se zaista rijetko pamti ne samo u rukometu...

 Predsjednik EHF-a o golu Francuza Izvor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ne smiruju se strasti poslije kontroverznog polufinala Evropskog prvenstva u rukometu u Njemačkoj. Francuska je golom Elaima Prandijau posljednjim sekundama utakmice uspjela da izjednači na 27:27, ode u produžetke i izbori mjesto u finalu.

Gol na kraju - nije regularan! Šveđani su tražili da se poništi i da prođu u finale za zelenim stolom, EHF se oglasio i rekao da sudije nisu morale da gledaju VAR i da promijene odluku, a sada je predsjednik EHF Mihael Viderer govorio o toj situaciji i priznao grešku.

"Bilo je očekivano da bude problema jer je ovo novost i bila je dramatična situacija sinoć. Vidjeli smo tri situacije tokom ovog turnira koje potpadaju u taj dio tehničkih grešaka sudija. Jedna je bila kada gol nije priznat i sudije nisu iskoristile pravo da pogledaju video. Druga je bila u meču Danske i Švedske gdje krajnji rezultat nije bio promijenjen tom greškom. Treća situacija je bila juče i jasno nam je da je tako. Potpuno transparentno smo pričali o svemu tome, izuzev što sinoć nismo dali izjave jer je to bio pravni slučaj", naglasio je on. Pogledajte Prandijev sporni pogodak:

Otkrio je da je u razgovorima sa Šveđanima prihvatio odgovornost, ali da lične greške sudija u krajnoj liniji ne mogu do kraja da se izbjegnu. 

"Kada sam sjeo da pričam sa Šveđanima poslije meča rekli su mi da sam kriv jer na ovoj poziciji uvijek postoji odgovornost. Zato preuzimam odgovornost da odgovorim na to, Sva tri slučaja su bile lične greške, jasno. Sistem je tu da dozvoli da se izbjegnu te greške. Imali smo tri velike greške na ovom turniru, a to je manje od tri procenta od 63 meča koja su odigrana i nadam se da se sutra neće ništa desiti", dodao je predsjednik EHF. 

Na kraju je istakao da se rukomet mijenja, da je sve brži i da je sudijama sve teže da prate igru, ali da EHF svojim tehnološkim inovacijama sve više pokušava da im pomogne. 

"Da igra je sve brža i timovi su tehnički i fizički bolji tako da su sudije na velikim izazovima. Zato ne želim da te tri greške umanjim jer je svaka greška previše pošto dolazi u ključnom momentu. Kritičari su u pravu, ali je pravna reakcija dobra jer prati pravila. Jutros sam čuo mnogo izjava i različitih mšljenja, tako da je ovo i nova situacija. Bila je to greška, sudije je trebalo da pogledaju video i da provjere. Šta možemo da uradimo? Nikada ne možemo da izbjegavamo individualne greške. Griješe igrači, treneri, sudije, pa i mi u organizaciji. Radimo sve da se poboljšamo ulažemo u tehniku kako se to ne bi dešavalo", završio je Viderer. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC