• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karabatić hoće da piše istoriju, ali mora da preskoči kaznenu ekspediciju: Sudijski haos, gol godine, pa spektakl!

Poslije fantastičnog Evropskog prvenstva čeka nas još finale i borba za bronzu. I oba meča obećavaju spektakl.

 Danska Francuska finale Evropskog prvenstva Izvor: Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

Dolazi posljednji dan Evropskog prvenstva za rukometaše u Njemačkoj, a domaćini su zadovoljni jer će posljednjeg dana takmičenja gledati svoje pulene. Doduše ne u finalu jer zaista nisu mogli ništa danskoj kaznenoj ekspediciji u polufinalu.

Prvi meč će biti na programu Švedske i Njemačke za treće mjesto od 15 časova, a onda će se od 17:45 sastati Francuska i Danska u borbi za zlato. Što se tiče prvog meča biće jako teško da se Šveđani psihički oporave nakon sudijskih kontroverzi i ispuštene pobjede protiv Francuza, dok su Nijemci imali manje vremena za odmor.

Svakako vidjećemo da li će domaćin uspjeti da uzme medalju. Uzeo ii ne uzeo medalju domaći tim još jednom se vidjelo koliko je teško kapitalizovati domaćinstvo i koliko je velika srpska medalja iz 2012. godine deceniju kasnije.

ŠVEĐANI U ŠOKU - STIGLO IM SAOPŠTENJE!

Švedska je krenula jako loše svoje polufinale, a onda je preokrenula u drugom poluvremenu i potom ispustila trijumf. Elaim Prandi je golom u posljednjoj sekundi doneo produžetak Francuskoj, a zatim su "trikolori" pobedili. Žalili su se Šveđani, EHF je odgovorio da nema ništa od promjene ishoda meča i Džimu Gotfridsonu, Hampusu Vaneu i društvu će biti jako teško da se psihički spreme za borbu za medalje. Sa druge strane domaćin predvođen fantastičnim Endijem Volfom na golu i sjajnim Jurijem Knorom kao želi bronzom da završi sjajno prvenstvo u Lankses Areni u Kelnu.

NEUNIŠTIVI NIKOLA IDE PO 17. MEDALJU!

Francuska nastavlja da sa svojom fantastičnom generacijom niže medalje. Poslije nevjerovatne pobjede nad Švedskom u meču u kome su ih svi prežalili "trikolori" su došli po novo zlato, a Nikola Karabatić je već upisao 17. medalju sa reprezentacijom na velikim takmičenjima! Biće mu ovo šesta medalja na Euru, a ako je verovati tradiciji pobijediće pošto do sada ima dvije bronze i tri zlata što znači da nikada nije izgubio posljednji meč nekog šampionata. Ovo je Karabatiću (navodno) posljednji Euro, a i dalje je neizostavan u timu. Plan je da u Parizu na Olimpijskim igrama završi karijeru, a zapravo je Karabatić najveća vrlina i mana ovog tima.

Zajedno sa Dikom Memom drži igru svog tima na bekovskim pozicijama, a iako su rezerve poput Elaima Prandija ili Melvina Ričardsona sjajne vidi se ogroman pad kad dva lidera izađu, što smo vidjeli upravo u polufinalu protiv Švedske. Sa pivota će u finalu najviše pretiti Ludovik Fabregas, a Gijom Žil ima sreće da se ove godine kao ozbiljan golman pojavio Samir Belasen i brani sjajno.

KAZNENA EKSPEDICIJA HOĆE ZLATO

Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Danci zaista izgledaju zastrašujuće na ovom prvenstvu. Ne zna se odakle više prijete, a ono što imaju na golu je teško opisati. Kao u uvijek Niklas Landin Jakobsen je nesavladiv, ali je Emil Jakobsen još bolji! Danska od Beograda 2012. godine čeka zlato i sada izgledaju najspremniji da ga uzmu. Redom su rušili sve do sada, a prije dvije godine su uzeli bronzu.

Kompletna ekipa je konkurentna, pa tako su recimo Rasmus Lauge i Mads Mensa posljednje opcije na bekovima! Niklas Kirkeloke napada i sa beka i sa krila, a Matijas Gidsel je možda i najbolji bek prvenstva. Mikel Hansen se poslije pauze vratio u tim i ponovo bombarduje iz svih pozicija, a Simon Pitlik i Mikel Damgard napadaju tek iz drugog plana. Sve u svemu od 17:45 nas čeka pravi spektakl!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC