• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Novakov bivši trener: Prevazišao je svoje snove, ali uzima 30!

Bogdan Obradović govorio o porazu Novaka Đokovića na Australijan openu.

 Bogdan Obradović o Novaku Đokovići Izvor: YouTube/K1/Today/Screenshot

Novak Đoković nije uspio da po 11. put u karijeri podigne pehar na Australijan openu pošto ga je zaustavio Janik Siner, kasniji šampion ovog grend slem turnira, a poznati srpski trener Bogdan Obradović podsjeća da ne treba da je i ovo znak da dolazi do "smjene generacija" u tenisu.

"Mi smo uvijek sigurni da će Novak Đoković osvojiti svaki turnir. Čestitamo mu na impresivnom dostignuću - danas bilježi 410 nedjelja na prvom mjestu ATP liste, dok je Federer dostigao 310 nedjelja. Ovo je rijetko viđeno u svijetu sporta, da trojica igrača vladaju skoro dvije decenije i da zajedno osvoje gotovo 90 odsto titula. S druge strane, primjetno je da dolazi do smjene generacija, jer su se pojavili mnogi mladi igrači koji su sazrili da pokažu da, kada im se pruži prilika, mogu da osvoje značajne turnire. To je trenutno ono što se dešava u tenisu - nova generacija mladih talenata preuzima primat i aktivno se bori za vrhunske rezultate", kazao je Obradović na "K1" i potom dodao na šta misli.

"Zverev je dobro odigrao u Australiji, pa Medvedev, Siner, Alkaraz... Sa te strane, polako se oni ređaju iza Novaka, što za njega sigurno i predstavlja pritisak. Kada pogledamo prvih top 20, svi oni mogu svašta da naprave u budućnosti", poručio je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i dodao da je Siner oko sebe okupio odličan tim i da mu je to mnogo pomoglo.

A, koliko još možemo očekivati da Đoković igra? "Mislim da je Novak mislim odavno prevazišao i svoje lične snove, nakon svih rekorda koje postigao i titula koje je osvojio. Mislim da on nema više snage da o tome razmišlja. Nekako i dalje imam cifru od 30 grend Slemova da će Novak osvojiti, bez obzira na ovo finale", zaključio je Obradović i dodao da Đoković sigurno može još da igra jer iako mu je 37 godina, njegovo tijelo je "mnogo mlađe".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC